Αν η πανδημία είχε ξεσπάσει όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κος Κ. Σημίτης, θα αποφάσιζε άραγε να καταστήσει με νόμο υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των εμπλεκομένων στην ΥΓΕΙΑ στην ΕΣΤΙΑΣΗ και στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;
Η απάντηση είναι «προφανώς όχι»!
Γιατί αν επιχειρούσε να φέρει τέτοιον νόμο στη Βουλή για ψήφιση θα συνέβαινε ό,τι ακριβώς συνέβη με την πρόταση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό που αν είχε ψηφιστεί έγκαιρα και εφαρμοστεί, ίσως να είχαμε αποφύγει την κρατική χρεοκοπία: Είναι πια γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού χρέους οφειλόταν (και οφείλεται) στα τεράστια ετήσια ελλείμματα του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος, ενός συστήματος όμως που ισχυρά πελατειακά δίκτυα υπερασπίζονταν (και υπερασπίζονται) με κάθε μέσον.
Ο Κος Σημίτης λοιπόν, γνωρίζοντας από την εμπειρία Γιαννίτση ότι ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις συγκεκριμένες ομάδες δεν επρόκειτο να περάσει δεν θα τον έφερνε στη Βουλή, αφού το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα θα ήταν να λειτουργούσε η καταψήφισή του, η ανατροπή της κυβέρνησής του και οι εκλογές, οι βουτηγμένες μέσα στον covid 19 με όλες τις τραγικές συνέπειες.
Ακριβώς το ίδιο θα έκανε και ο Κ. Μητσοτάκης αν ήταν τότε πρωθυπουργός.
Δεν θα έφερνε για ψήφιση στη Βουλή τέτοιον νόμο, υπολογίζοντας την βέβαιη αντίδραση φεουδαρχών και κοτζαμπάσηδων της ΝΔ που θα τον καταψήφιζαν, για να ανατρέψουν έναν φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή που όπως ο Κ. Σημίτης ήταν αποφασισμένος να αλλάξει όλο το συντηρητικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης.
Αυτό που σήμερα υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, γκρουπούσκουλα τύπου ΜΕΡΑ 25, απατεώνες με κηραλοιφές κατά της φαλάκρας και μαζί τους κάποια κυρία Γεννηματά αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Όμως όσο κι αν δεν μας αρέσουν οι κοινοτυπίες δεν θα αποφύγουμε το γνωστό… «το 2021 δεν είναι 2000».
Η εμπειρία της καταστροφικής και ακραία αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου 2015-2019 συγκρινόμενη με την διετή διακυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει στον σημερινό πρωθυπουργό την παντοδυναμία να φέρει με νόμο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη Βουλή και αυτός να ψηφιστεί ντάλα μεσημέρι.
Όχι ότι στο εσωτερικό της ΝΔ δεν υπάρχουν πια φεουδάρχες και κοτζαμπάσηδες που καραδοκούν να υπονομεύσουν τον Κ. Μητσοτάκη, γιατί αν δεν υπάρχουν ποιους αλήθεια εκφράζει η ακροδεξιά ρυπαροφυλλάδα «δημοκρατία» και σε τι αυτή διαφέρει από το αριστεροχουντικό «Documento»;
Αλλά αυτοί σήμερα λουφάζουν γνωρίζοντας ότι τα πρωτοφανώς υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνει διαρκώς το κόμμα και η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλονται αποκλειστικά στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού, την πολιτική που εφαρμόζει και την ευρύτερη μεταρρυθμιστική φιλελεύθερη ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει.
Θεωρώ δε βέβαιο ότι η ψήφιση νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των συγκεκριμένων ομάδων θα εκτοξεύσει τα ήδη υψηλά ποσοστά πρωθυπουργού, κυβέρνησης και ΝΔ
Για τρείς κυρίως λόγους:
1. Επειδή καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι έτσι οχυρώνουμε την υγεία μας απέναντι στον θάνατο που κουβαλά μαζί του ενδεχόμενο 4ο κύμα με την πιο επικίνδυνη μετάλλαξη Δ.
2. Ότι μόνο έτσι προστατεύουμε αποτελεσματικά και την οικονομία, δηλαδή τις δουλειές τις δικές μας και των παιδιών μας.
3. Ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ούτε για συνεχείς ενέσεις προστασίας επιχειρήσεων, εργαζομένων και συνταξιούχων και κυρίως ούτε για να εφαρμοστεί το τέταρτο «πρόγραμμα» Θεσσαλονίκης του μεγαλοαπατεώνα αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα «πρόγραμμα» που δεν είναι παρά μία άλλη εκδοχή του «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» του 2014 και του «μοιράστε τώρα όλα τα λεφτά» του 2020. Δεν του μένει παρά να ξανασυνεργαστεί με εκείνην την ανυπόδητη και ξεκάλτσωτη «επιτροπή Κωνσταντοπούλου» για να αποφανθεί εκ των προτέρων ότι τα χρέη της πανδημίας είναι επονείδιστα και καταχρηστικά!
Είναι δε προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί για μία ακόμη φορά μέσα στη Βουλή κατά την διαδικασία ψήφισης του νόμου ή να τον ψηφίσει συρόμενος, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες με το νομοσχέδιο «μητέρα όλων των μαχών» ή να τον καταψηφίσει. Δηλαδή αυτοαποκαλυπτόμενος ούτως ή άλλως για ακόμα μία φορά ως κόμμα αδίστακτων τυχοδιωκτών και απατεώνων ευκαιρίας.
Λοιπόν!
Ο Νόμος τώρα στη Βουλή.
Με ονομαστική ψηφοφορία.
Η Ελλάδα κοιτά μπροστά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.