Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από την κυβερνητική επίδειξη ικανοτήτων στην εξωτερική πολιτική κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα όπου υποχρεώθηκε, με τη βοήθεια του Έλληνα ομολόγου του, να αναπτύξει ολόκληρο το πακέτο των τουρκικών διεκδικήσεων και τη σκυτάλη των πετυχημένων κυβερνητικών χειρισμών πήρε η δικαιοσύνη.
Μοιάζει μάλιστα με ειρωνεία το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση» του υπουργού στο έργο της δικαιοσύνης μερικές μόλις μέρες μετά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν ότι στο θέμα των 8 στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας δεν μπορεί να παρέμβει λόγω της διάκρισης των εξουσιών που ισχύουν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Οι αλληλοκατηγορίες και τα υπονοούμενα που αντηλλάγησαν στη διάρκεια της τακτικής συνέλευσης της ένωσης εισαγγελέων για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο από τις δύο πλευρές, δεν συμβάλλουν προφανώς στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Κλονίζουν αντίθετα το κύρος και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς έναν από τους βασικούς πυλώνες του πολιτεύματος. Απαιτούνται ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα που θα ανταποκρίνονται στο αίτημα για επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης σε συνδυασμό με την διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της.