«Όλα τα’ χει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια συνιστώσα ΑΝΕΛ του έλειπε». Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη δήλωση της Ραχήλ Μακρή ότι «αν υπάρξει ανάγκη θα τυπώσουμε χρήμα και θα το μοιράσουμε στον λαό».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε δημόσιο διάλογο με τους Πειραιώτες στην περιοχή του Παπαστράτου. Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων και πολιτών είπε:
Για τον πόλεμο που δέχεται το Ποτάμι
Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί δίνει το κακό παράδειγμα στον κόσμο. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλο είδος πολιτικής. Και αν πετύχει θα γίνει η αφορμή να δημιουργηθούν και άλλα Ποτάμια., τα οποία θα σπρώξουν στην σύνταξη το παλιό πολιτικό δυναμικό.
Για τον Ένφια
Έχουν γίνει πολλά λάθη και δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κανείς «νοίκι» για την πρώτη κατοικία, όταν μάλιστα δεν έχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ο Ένφια χρειάζεται ριζική αναμόρφωση.
Για το φορολογικό
Υπάρχει συνεχής ανασφάλεια για το τι φόρος ξημερώνει αύριο. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι με την φοροδιαφυγή, ενώ ο μισθωτός και ο συνταξιούχος δεν μπορεί να κοιμάται και να ξυπνάει με τον λογιστή. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχοληθεί με την φοροδιαφυγή, ως ανεξάρτητη αρχή και όχι με τον τρόπο που ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θέλει να υπαχθούν οι φορολογικές και διωκτικές αρχές στον Πρωθυπουργό.
Για τον Πειραιά
Μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα, η οποία ενώ είναι στην Αθήνα κοιτάζει στον Πειραιά. Γι’ αυτό άφησα τις μεγάλες, σίγουρες, περιφέρειες και ήρθα υποψήφιος στην Β’ Πειραιά. Το λιμάνι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, καθώς οι μικρές και μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες που βοηθούσαν την οικονομική άνθιση της περιοχής σήμερα έχουν «γονατίσει». Το πρώτο μέλημα του Ποταμιού είναι «δουλειές, δουλειές, δουλειές» μέσα από τις επενδύσεις και όχι τις προσλήψεις στο δημόσιο.
Για τη ναυτιλία
Είναι μέρος του πλούτου μας και πρέπει να παραμείνει μέρος του πλούτου μας. Ένας από τους λόγους που χάσαμε τους πελάτες στα ναυπηγεία είναι επειδή αυτά δούλεψαν με τη λογική του δημοσίου, με διορισμούς από τον Υπουργό και με την εμπλοκή των κομμάτων, τα οποία όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο έπαιξαν στην υπόθεση της λειτουργίας των ναυπηγείων. Αυτό μας «πληγώνει» καθώς τα χρήματα που θα μπορούσαν να πηγαίνουν στα Ελληνικά ναυπηγεία πάνε στην Ανατολή.
Για τη επιστροφή των καταθέσεων από το εξωτερικό
Η πρόταση του Ποταμιού είναι να επιστρέψουν τα λεφτά, να φορολογηθούν και να γίνει μια πατριωτική συμφωνία που θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα των φόρων αποκλειστικά για να δημιουργηθούν πρότυπα σχολεία
Για τα «Εθνικά» θέματα
Υπάρχει μια παγίδα που είχε στηθεί από παλιά και αφορά το πολιτικό σύστημα. Αυτή η παγίδα ήταν ότι κάθε τρεις και λίγο υπάρχει ένας εθνικός κίνδυνος και να προφυλαχθούμε πρέπει να αγοράσουμε όπλα, υποβρύχια κτλ. Συνήθως παραγγέλναμε τα όπλα, πληρώναμε τις μίζες και μετά ο κίνδυνος εξαφανίζονταν, ενώ τα όπλα αυτά ποτέ δεν ερχόντουσαν και οι πολιτικοί έχτιζαν τα σπίτια τους. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατό αλλά όχι για να εκστρατεύσει στην Αφρική, ούτε πρέπει να οπλίζεται για μακροχρόνιους πολέμους.
Για την αγροτική ανάπτυξη
Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα χωράφια μας, να δημιουργήσουμε προϊόντα τα οποία έχουν ζήτηση και πουλιούνται ακριβά στην Ευρώπη και να ενισχύσουμε τις ομάδες τοπικών παραγώγων. Αν η Ελλάδα δεν κοιτάξει τη γη της δεν μπορεί να σωθεί.
Για την ενασχόληση του με την πολιτική
Το παλαιό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κατανοήσει ότι κάποιος άφησε την δουλειά του και τον μισθό του για να μπει στην πολιτική, χωρίς κάποιο απώτερο συμφέρον. Η δική μου συμβολή όμως είναι για να σωθεί η χώρα. Και δεν είναι μόνο η δική μου, αλλά είναι και όσων μπήκαν στο ποτάμι.
Για το Ελληνικό χρέος
Το χρέος πρέπει να επιμηκυνθεί. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ που λέει «πάω στην Ευρώπη και είτε μου κουρεύεις το χρέος, είτε φεύγω» θα μας φέρει αντιμέτωπους με όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ότι το Ποτάμι θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση μόνο όταν πειστεί ότι δεν διαπραγματευόμαστε με το ευρώ και την Ευρώπη.