Τέμπη: «Ναι» της κυβέρνησης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή

27 Ιαν 2025

Κλιμακώνει η αντιπολίτευση τις κοινοβουλευτικές ενέργειες κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών, μια ημέρα μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σ’ αρκετές πόλεις της χώρας.  Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, κατέθεσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να έχει δηλώσει υπέρ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα αιτήματα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που κατέθεσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να έχει δηλώσει υπέρ. 

Χαρακτηριστικά, για την πρόταση του κ. Φάμελλου για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και δίνει απαντήσεις πάντοτε.

Κριτική ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ για τρόπο κάλυψης του συλλαλητηρίου

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν την ΕΡΤ για τον τρόπο κάλυψης του συλλαλητηρίου, μετά τις καταγγελίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, με τον Νίκο Ανδρουλακη να υποστηρίζει ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί η διοίκηση.

«Η κρατική τηλεόραση επέλεξε να θάψει το θέμα γιατί υπάρχει καταγγελία και των εργαζομένων, βάζει ένα λιθαράκι στο ζήτημα της αναξιοπιστίας», είπε στον ΣΚΑΙ ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε από την πλευρά του πως, «όσο επικίνδυνη είναι η συγκάλυψη άλλο τόσο είναι και η εργαλειοποίηση»

Η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιτελεί το θεσμικό της ρόλο με την απαιτούμενη προσήλωση στους κανόνες της δεοντολογίας, και καλύπτει όλα τα γεγονότα με πλήρη εγκυρότητα και αξιοπιστία, επισημαίνοντας ότι ο κανόνας αυτός τηρήθηκε απόλυτα και ως προς την κάλυψη και μετάδοση των συγκεντρώσεων για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Τη θεσμικότητα και υπευθυνότητα με την οποία η EΡΤ υπηρετεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού, γνωρίζουν άριστα και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. Παρ΄ όλα αυτά προχώρησαν σε μια απαράδεκτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με την πρωτοφανή ανακοίνωσή τους την οποία εξέδωσαν αν και όφειλαν να γνωρίζουν ότι η δημόσια αποστολή της ΕΡΤ δεν προσφέρεται για φθηνή προπαγάνδα που διαστρέφει την πραγματικότητα και προσβάλλει τους συναδέλφους τους οι οποίοι, όπως πάντα, επιτέλεσαν το καθήκον τους με επαγγελματισμό, επιμέλεια και πληρότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΡΤ.