Δεν ξέρω αν η επανάσταση του 1821 κηρύχθηκε στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, ο οποίος βρισκόταν ταυτόχρονα στην Πάτρα στο πρώτο πετυχημένο πείραμα τηλεμεταφοράς στα παγκόσμια χρονικά. Εκείνο για οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι η νέα Επανάσταση για την αποτίναξη του ζυγού κηρύχθηκε στην Καλαμάτα από τον Αντώνη Σαμαρά.
Επειδή όμως μετά τις πιρουέτες και την υπερψήφιση του Μνημονίου ο ζυγός δεν μπορεί να είναι ξένος βρέθηκε ένας «εγχώριος» ζυγός. Η Μαρία Ρεπούση. Όπως είπε ο αρχηγός της ΝΔ και υποψήφιος πρωθυπουργός η «Δημοκρατία μας δεν σηκώνει διαστρεβλώσεις στα βιβλία Ιστορίας, όπου η Γενοκτονία σε βάρος ελληνικών πληθυσμών μετατρέπεται σε… τουριστικό ατύχημα «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης». Ούτε βέβαια η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σηκώσει «ατυχήματα συνωστισμού» στoν λεγόμενο πατριωτικό χώρο, μετά την κίνηση Καμμένου αλλά και την εθνικιστική αφύπνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος σε λίγο θα προτείνει να βάλουμε περιλαίμιο στους λαθρομετανάστες.
Το κόλπο είναι παλιό δοκιμασμένο, το ίδιο έκανε και ο Αλέφαντος για να φανατίσει τους ποδοσφαιριστές του. Πρέπει να κατασκευάσεις έναν εχθρό για να ορίσεις την ταυτότητά σου. Και ως γνωστό ο Έλληνας όταν κοιτάει τον καθρέπτη δεν βλέπει τον Καραγκιόζη, αλλά τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη και τον Αθανάσιο Διάκο.
Το ζήτημα δεν είναι όμως τι έγραψε ή τι δεν έγραψε η Ρεπούση, διότι είναι και πολλά που δεν έγραψε. (Θα είχε ενδεχομένως ενδιαφέρον να διαβάσουμε σε ένα σχολικό βιβλίο τι ρόλο έπαιξε η ιεραρχία και διάφοροι αγιορείτες «κοκαλοπωλητές» όπως τους χαρακτηρίζει ο Ανώνυμος στη Νομαρχία. Αυτό όμως είναι μια «άλλη ιστορια»). Το πιο ανησυχητικό και απειλητικό είναι ότι ένας πολιτικός ακυρώνει τους θεσμούς και αποφασίζει αυτός πως θα γράφεται η Ιστορία και ενδεχομένως η Βιολογια, τα Μαθηματικά, η Χημεία ( δεν ξερω μέχρι που φθάνουν οι γνώσεις του αρχηγού της ΝΔ). Η Δημοκρατία δεν απειλείται από καμία Ρεπούση, αλλά από πολιτικούς που δεν σέβονται τους θεσμούς.
Μπροστά στην εξουσία, έπειτα από μία μακρά περίοδο πολιτικής περιθωριοποίησης, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει να πλησιάζει η δική του πολιτική άνοιξη. Υπάρχει όμως κίνδυνος να έχει την τύχη μιας άλλης Πολιτικής Ανοιξης. Και τότε θα δικαιωθεί αυτός που έγραψε ότι «το μόνο πράγμα που μας διδάσκει η ιστορία είναι ότι τίποτε δεν μας διδάσκει η ιστορία.» Ο Hegel το έγραψε, όχι η Ρεπούση!