Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο Σχέδιο Νόμου «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Και προβλέπει την επαναπρόσληψη 280 περίπου εργαζομένων στο Μετρό που είχαν προσληφθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 αλλά οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν το 2010 μετά από πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ο οποίος είχε διαπιστώσει ότι οι προσλήψεις είχαν γίνει με αδιαφάνεια και μη αξιοκρατικά κριτήρια.
Σύμφωνα με εκείνο το πόρισμα, τα άτομα που είχαν προτιμηθεί είχαν ομοιότητες σε στοιχεία όπως ο τόπος καταγωγής και η εργασιακή εμπειρία τους ως συμβασιούχων του Δημοσίου. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο διορισμός είχε προηγηθεί της αποστολής βιογραφικού.
Στην τροπολογία, ευτυχώς, αναφέρεται ότι το ΑΣΕΠ θα ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας και των δικαιολογητικών. Επομένως, υπάρχει η ελπίδα ότι το ΑΣΕΠ θα ξεμπροστιάσει το κομματικό σύστημα που για μια ακόμη φορά νομοθέτησε πελατειακά και μάλιστα με συναίνεση, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβερνητική πρωτοβουλία.
Το πόσο εύκολα εξασφαλίζεται η πολιτική συναίνεση όταν πρόκειται για ρουσφέτια είναι σοκαριστικό όσο και η δυσκολία στην ανεύρεσή της όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον.