Ένταση και διαξιφισμοί κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σαρωτικές αλλαγές που εισηγήθηκε κατά τη διαδικτυακή του τοποθέτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, για νέο προεδρείο και την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου, προκάλεσαν αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν να περάσει με 17 ψήφους η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ, με 12 κατά και 4 παρών
Υπέρ της πρότασης του προέδρου ψήφισαν οι Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώργος Γαβρήλος, Ρένα Δούρου, Καλλιόπη Βέτα, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασσιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεΐκόπουλος, Νίκος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Πέτρος Παππάς, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ραλλία Χρηστίδου
Όχι ψήφισαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λίνου, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.
Παρών ψήφισαν οι Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Παπαηλιού, Γιώργος Καραμέρος.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης πρότεινε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την συνεδρίασή της Κ.Ο. στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά μέσω zoom, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του.
Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρότεινε τον μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Οικονομικών, Νίκο Παππά. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, διευθυντής της Κ.Ο παραμένει ο Θάνος Μωραΐτης. Για τις θέσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.
Ο Σ. Φάμελλος από την πλευρά του νωρίτερα, αρνήθηκε να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι.
Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».
Ο κ. Παππάς μέσα στη συνεδρίαση σχολίασε πως: «Δεσμεύομαι ότι εφόσον εκλεγώ πρόεδρος της Κ.Ο. όταν θα έρθει η στιγμή να αντικατασταθώ, δεσμεύομαι ότι δεν θα δημιουργήσω καμία κρίση στο κόμμα μου».
Υπήρξαν μάλιστα και διαξιφισμοί κατά την διάρκεια της Κ.Ο. ανάμεσα σε βουλευτές μετά την εισήγηση Κασσελάκη. Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες να ανέφερε: «Εγώ διαφωνούσα με τον Κασσελάκη από την πρώτη εβδομάδα», με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη να του απαντά, «αν από τη μία έχουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος, και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαφωνούν, κάποιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί».
Παράλληλα, διακοπή και αναβολή ψηφοφορίας ζήτησαν οι Γιώργος Καραμέρος και ο Συμεών Κεδίκογλο