Οι πολιτικές δυνάμεις που συνυπέγραψαν το κείμενο-καταγγελία της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, εν όψει της απειλής της πραγματοποίησης της πορείας του Πολυτεχνείου, δεν το έκαναν βέβαια για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, ούτε γιατί κόπτονται να τιμήσουν την επέτειο.
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να τιμήσει το Πολυτεχνείο. Το συκοφάντησε και το πολέμησε από την πρώτη στιγμή, όπως πολεμούσε πάντα ο,τιδήποτε δεν είχε οργανώσει και δεν έλεγχε το ίδιο. Ακόμα και την πτώση της χούντας την θεώρησε «συμβιβασμό από τα πάνω ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και την ντόπια πλουτοκρατία», υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας συνολικά την αντίσταση κατά της χούντας.
Ο Βαρουφάκης βρίσκει μια ευκαιρία να δείξει ότι υπάρχει. Αυτός ήτανε πάντα ο στόχος του. Η επέτειος είναι μια ακόμα ευκαιρία να κάνει τζάμπα παλληκαρισμούς και να συμπληρώσει το άλμπουμ των life style φωτογραφιών του. Πριν μερικά χρόνια το έκανε σε βάρος της οικονομίας της χώρας, αυτή τη φορά δεν διστάζει να το κάνει σφετεριζόμενος τη μνήμη των αγωνιστών του του Νοέμβρη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη σωστή απόφασή του να μην συμμετάσχει στη φετινή πορεία, δεν απέφυγε τον πειρασμό, ακόμα και εν μέσω της φονικής πανδημίας, να επωφεληθεί για να συγκροτήσει αντιδεξιό δήθεν μέτωπο. Η υποκρισία περισσεύει στο κόμμα που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν ο συνεταίρος Καμμένος περηφανευόταν ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας».
Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι κατόπιν εορτής επαναστάτες, ότι η χούντα τελείωσε οριστικά τα ΄73 και ότι τα Πολυτεχνεία της γενιάς τους δεν μπορούν να τα χτίσουν στις πλάτες της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Το Πολυτεχνείο ήταν η αφετηρία της σταθερής μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Αυτή τη δημοκρατία γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα.