Τη Σάμο, που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό, επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη ξεκίνησε με κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.
Την οδύνη του για την απώλεια των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε τη Σάμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί. «Όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί αυτό το τραγικό γεγονός και η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες τους. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη, να ξεπεράσουν αυτόν τον αφόρητο πόνο», τόνισε σε δηλώσεις τοτ στο Βαθύ, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης ενώ προσέθεσε ότι βρίσκεται σήμερα εδώ, 24 ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό για να έχει μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το 112 λειτούργησε, όπως είπε, με μεγάλη ταχύτητα στέλνοντας σε λιγότερο από δέκα λεπτά ένα προειδοποιητικό μήνυμα για το ενδεχόμενο -το οποίο δεν ήταν ενδεχόμενο τελικά ήταν πραγματικότητα- εμφάνισης τσουνάμι, κάτι το οποίο συνέβη και εδώ στην Σάμο. «Μάλιστα έχουμε και ζημιές σε μια σειρά από επιχειρήσεις, από το κύμα αυτό ευτυχώς όμως καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής», τόνισε