Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα και νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους» δήλωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το ζήτημα της ρευστότητας δήλωσε: «Τα λεφτά για τον Απρίλιο υπάρχουν, αλλά γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και πως να μην υπάρχουν όταν τους πρώτους τέσσερις μήνες έχεις να πληρώσεις χρηματοδοτικές ανάγκες προς το εξωτερικό περισσότερα από 6 δις ευρώ. Όταν δεν έχεις πάρει χρήματα από τον Αύγουστο του 2014. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέτουμε και προς τους εταίρους στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα, είναι ότι δεν μπορείς διαρκώς να συμπιέζεις την οικονομία, να βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό, να απαιτείς να είσαι συνεπής στις χρηματοδοτικές σου υποχρεώσεις και την ίδια στιγμή να μην προχωράς στις ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει μέσα από τη δανειακή σύμβαση.
Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην επίλυση του προβλήματος αν θέλουμε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Αν συμφωνήσουμε σε μια σειρά από τομές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς ασφυξίας. Πρέπει να υπάρξει ρευστότητα έτσι ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις».
Σε ό,τι αφορά το κείμενο των 27 σελίδων που έστειλε η ελληνική πλευρά στο Brussels Group και ήρθε στην δημοσιότητα από τους Financial Times, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση, δεν έχει βγει από την ελληνική κυβέρνηση αυτή η διαρροή» και έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη». Σχετικά με τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο οποίος περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2% «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας». «Χθες βγήκαν τα στοιχεία του Μαρτίου. Αποδείχτηκε ότι τα έσοδα τον Μάρτιο ήταν 400 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο. Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της ρύθμισης, η οποία απέδωσε 147 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα δεν είχαν καμία σχέση με τη ρύθμιση. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών στον τομέα είσπραξης των εσόδων και αυτό ακριβώς αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση, η οποία λαμβάνει χώρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε και στην διάσταση απόψεων για την πορεία αντιεξουσιαστών στην βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας«Εγώ μίλησα για εισβολή η οποία έγινε στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου αυτό που είπε είναι ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν το ζήτημα αυτό ως μια εισβολή στο κτίριο της Βουλής. Αυτό που ειπώθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ειδικά όταν τα αιτήματα αυτών που κάνουν την κινητοποίηση είναι αιτήματα τα οποία σιγά- σιγά λύνονται και προχωράνε, όχι υπό το κράτος της πίεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή από αυτήν την συγκεκριμένη μερίδα. Αυτό είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ το έλεγε πολύ πριν από τις εκλογές. Δεν είναι καινούρια θέση της κυβέρνησης, δεν περιμέναμε αυτή τη στιγμή να υπάρξει αυτή η ένταση η οποία υπάρχει στην κοινωνία για να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση αυτού του νόμου. Είναι πάγια θέση της κυβέρνησης»
Τέλος σε ότι αφορά στη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «Επειδή ακούστηκαν διάφορα, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των υπουργών, αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι καθαρά ζητήματα λειτουργικότητας που θέλουμε να εξυπηρετηθούν μέσα από αυτήν την μεταφορά. Εάν υπήρχαν ζητήματα προσωπικά, δεν θα ήταν ανάγκη να κάνουμε μεταφορά χαρτοφυλακίου, αυτά θα λύνονταν σε προσωπικό επίπεδο και με τον πρωθυπουργό. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα διατηρήσει την αυτονομία του. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα των υπουργών γιατί εδώ μιλάμε για μια συγκεκριμένη πολιτική. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν χαράσσεται από το ποιον έχει υπουργό στο κάθε υπουργείο. Για μας το ζήτημα είναι εκείνο της λειτουργικότητας. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι το ζήτημα της Προστασίας του Πολίτη μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα εάν υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επομένως ξεκινάμε αυτήν την διαδικασία σταδιακά ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».