Στο ερώτημα "Εκλογές στη Γερμανία: Υπάρχουν σήματα για ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ΚΙΝΑΛ;" , που θέτει ως επικεφαλίδα άρθρου του ο φίλος Νίκος Μπίστης, η απάντησή μου είναι "ΝΑΙ. Υπάρχει ένα μήνυμα και μάλιστα ισχυρό. Το SPD και ο Όλαφ Σολτς συμμετέχουν σε κυβέρνηση ενός επιτυχημένου συνασπισμού με το CDU/CSU από το 2013. Ουδείς από την ηγεσία του SPD σκέφθηκε ποτέ να πει δημοσίως είτε ότι πρέπει να επιδιώξουμε την πτώση της Μέρκελ και την έξωση του CDU από την κυβέρνηση είτε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ΑΝΤΙ - CDU μέτωπο. Για το καλό της Γερμανίας μερίμνησαν να συγκυβερνήσουν με το CDU και το CSU, αποδεχόμενοι την ψήφο των Γερμανών πολιτών. Και πέτυχαν να διατηρήσουν επί πολλά χρόνια μία κυβερνητική πολιτική επ’ ωφελεία της χώρας τους.
Το μήνυμα λοιπόν, που στέλνουν οι γερμανικές εκλογές είναι ένα: Ας πάψουν επιτέλους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ να λένε σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης ένα ξερό ΟΧΙ. Ας αντιληφθούν ότι οι πολίτες στην μεγάλη πλειοψηφία τους επιθυμούν και συναινούν με τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, στην Οικονομία, στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, στο Ασφαλιστικό, που επιδιώκει η κυβέρνηση. Ας σταματήσουν να ακολουθούν την άγονη γραμμή, που ακολουθούν με τα συνεχή ΟΧΙ σε κάθε νομοσχέδιο. Δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω την άρνηση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ σε θεμελιώδη νομοσχέδια για την επαναλειτουργία των Προτύπων Σχολείων, για το Νέο Σχολείο, για την Αξιολόγηση, για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, για το Ασφαλιστικό, ακόμη και για την αυστηροποίηση των ποινών σε εκείνους που απονέμουν ή αποδέχονται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικού τέστ για τον covid-19. Το SPD και ο Όλαφ Σόλτς ουδέποτε θα έπρατταν με αυτό τον αρνητικό, ισοπεδωτικό και οπισθοδρομικό τρόπο.
Τέλος, ας πάψουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μία δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου ήταν προοδευτική και φιλολαϊκή. Διότι έχει γίνει συνείδηση της πλειονότητας των πολιτών ότι η παρούσα κυβέρνηση επιδιώκει και επιτυγχάνει μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση και έχει προκαλέσει το σεβασμό των Ευρωπαίων εταίρων μας και όχι μόνον. Αντιθέτως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις παλινωδίες και τα μαργαριτάρια στο λόγο του Α:λέξη Τσίπρα και το πόσο εξέθετε τη χώρα κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με ηγέτη άλλης χώρας. Με εξαίρεση βέβαια τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όμως είχε και στόχο τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.
Προτρέπω λοιπόν τους φίλους μου, που προσφάτως προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενοι ως αρχηγό τους έναν ακαλλιέργητο άνθρωπο, να είναι πιο σεμνοί και να σκέφτονται πριν διατυπώσουν απόψεις περί μηνυμάτων των Γερμανικών εκλογών.