Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε από τη διπλή εκλογική αναμέτρηση έκανε αισθητή την παρουσία της στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όσοι παρακολούθησαν, έστω και εν μέρει, την τριήμερη συζήτηση είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η διαφορά ανάμεσα στην προηγούμενη και την σημερινή σύνθεση της Βουλής δεν είναι κυρίως ούτε ο αριθμός των κομμάτων ούτε η χωροταξική τοποθέτησή τους. Είναι ότι τα νεοεισελθόντα κόμματα είναι συνονθυλεύματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των ακροδεξιών, σκοταδιστικών και λαϊκιστικών δυνάμεων κάνοντας την ψεκασμένη «Ελληνική λύση» να μοιάζει δήθεν με συστημικό κόμμα.
Οι εκπρόσωποι των «Σπαρτιατών» δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για τα «οράματα» που τους εμπνέουν και τους στόχους τους. Μαζί με τις επανειλημμένες ευχαριστίες στον εγκληματία αρχηγό τους που ήταν δυστυχώς ωσεί παρών στην αίθουσα της Βουλής, δεν παρέλειψαν να διακηρύξουν ότι δεν είναι «ούτε φιλελεύθεροι ούτε νεοφιλελεύθεροι αλλά εθνολαϊκοί και εθνικιστές», περιγράφοντας ιδεολογικά το νεοναζιστικό τους πορτραίτο. Ο αρχηγός της «Νίκης» φρόντισε να δώσει στον θρησκευτικό σκοταδισμό κοινοβουλευτικό μανδύα αρνούμενος στις γυναίκες το δικαίωμα της άμβλωσης, αναγνωρίζοντας παράλληλα «το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξύπνησε μνήμες του εφιάλτη του 2015 απειλώντας να επαναφέρει κοινοβουλευτικές πρακτικές που στιγμάτισαν την περίοδο της προεδρικής της θητείας.
Η αλλοπρόσαλλη σύνθεση ενός σημαντικού τμήματος των «ορεινών» εδράνων του Κοινοβουλίου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, όσο και αν εμφανίστηκε ως έκπληξη των εκλογών. Μπορεί την πόρτα της εισόδου των μορφωμάτων αυτών στη Βουλή να άνοιξε η απλή αναλογική αλλά το αποτέλεσμα της κάλπης αποδεικνύει ότι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ βαθύτερο και σοβαρό. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που οι διαδοχικές απαγορευτικές τροποποιήσεις για το «κόμμα Κασιδιάρη» απέτυχαν παταγωδώς και το κόμμα αυτό βρίσκεται σήμερα πανηγυρικά στη Βουλή με τον αρχηγό του να κραυγάζει «νενικήκαμεν». Όπως επίσης υποτιμήθηκε και το καμπανάκι που χτύπησε αυτά τα χρόνια το αντιεμβολιαστικό κίνημα που σιγονταρίστηκε, ιδεολογικά δήθεν, από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις.
Διαβάστε τη συνέχεια
Πηγή: www.athensvoice.gr