—της Stucano Closer και της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—
Ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις του καλού φαγητού στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής ήταν ο Τζάκομο Πουτσίνι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η όρεξή του για απολαύσεις και αισθητικές συγκινήσεις ήταν θηριώδης: γυναίκες, ταχύτητα (ναι, ακόμα και τότε, προς τα τέλη του 19ου αιώνα!), κυνήγι και, φυσικά, η πλούσια αλλά και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη κουζίνα της γενέτειράς του, της Τοσκάνης.
Ο συνθέτης της La Boheme, της Tosca, της Madame Butterfly δεν ήταν αυτό που ονομάζουμε «καλό παιδί». Μονίμως βουτηγμένος στα χρέη και τα προβλήματα, δεν έπαυε να ζητά από τη μητέρα του δύο ειδών «ενισχύσεις»: λεφτά και καλό ελαιόλαδο. Του ήταν αδύνατο να αντισταθεί στους γαστριμαργικούς πειρασμούς όσο και στους πειρασμούς των εκτός γάμου περιπετειών. Και λέγεται πως η γυναίκα του, έχοντας καταλάβει τι κουμάσι είναι, φρόντιζε να του μαγειρεύει χρησιμοποιώντας σχεδόν φονικές ποσότητες σκόρδου, ώστε να τον δυσκολεύει, έστω και λίγο, στην προσέγγιση άλλων γυναικών…
Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art