Δεν μπορεί, κάποιο ανατρεπτικό, εντελώς διαφορετικό από τα συνήθη, όραμα για τον Πολιτισμό θα έχει ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς για να προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές, «πλήρη ανασυγκρότηση οργάνων διοίκησης» και αποπομπές διευθυντών και διοικητικών συμβουλίων πολιτιστικών οργανισμών. Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία να ακούσουμε τις ανακοινώσεις του για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη λειτουργία και το νέο στίγμα του Φεστιβάλ Αθηνών, του Κέντρου Κινηματογράφου ή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Τις τελευταίες εβδομάδες είναι μεγάλος ο όγκος της αλληλογραφίας που πρέπει να διεκπεραιώσει το ΥΠΠΟ. Η αρχή έγινε με την αποπομπή του Γιώργου Λούκου από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών ύστερα από στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και στη συνέχεια ελέγχθηκαν για ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας διαχειριστικών παρατυπιών (διπλές αμοιβές σε προμηθευτές και τράπεζες). Αν και ο ίδιος ο κ. Λούκος είχε παραπέμψει το θέμα στη δικαιοσύνη από το 2008, κατέληξε να ασκείται εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος σε προχθεσινή μακροσκελέστατη επιστολή του εκφράζει τη θλίψη και απογοήτευσή του, μιλάει για «σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις», για διορισμούς «ημετέρων» στο νέο διοικητικό συμβούλιο, κ.ο.κ.
Ακολούθησε η αντικατάσταση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του προέδρου του Δ.Σ. Αλέξη Γρίβα (διορισμένου από τον προηγούμενο υπουργό Νίκο Ξυδάκη) και επίκειται η καρατόμηση του γενικού διευθυντή Γρηγόρη Καραντινάκη.
Απαντητικές επιστολές έστειλαν και ο Αλ. Γρίβας και ο Γρ. Καραντινάκης, αναφερόμενοι σε «πολλά ψέματα και μισές αλήθειες» που περιελάμβαναν οι καταγγελίες του ΥΠΠΟΑ περί «εμφανών δυσλειτουργιών» στο ΕΚΚ…
Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art