Μια λάθος συζήτηση. Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο μια ξένη αρχή (προξενείο,ή οποιοδήποτε άλλο όργανο ,κ.λπ ) να παρεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόποεπιρροής στην εκλογική διαδικασία μιά άλλης χώρας . Να επεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία οποιασδήποτε χώρας. Και εδώ έχουμε ένα σχεδόν παγκόσμιο και οπωσδήποτε ευρωπαϊκό τοξικό φαινόμενο αν και με άλλη αιχμή , κάτι που προβληματίζει έντονα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο κατηγορεί π.χ. ευθέως τη Ρωσία για παράνομη παρέμβαση στις Ευρωπαικές εκλογικές διαδικασίες περιλαμβανομένης και αυτής για τις ευρωεκλογές. Γι αυτό και λαμβάνει προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα. Επομένως η παρέμβαση του Τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη στην εκλογική διαδικασία της 21 Μαίου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων είναι απόλυτως καταδικαστέα αν και δεν είναι πρωτοφανής Έχει ιστορικό παρελθόν. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Και εδώθα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί η υπεύθυνη (υπηρεσιακή) κυβέρνηση πρωτίστως και όχι τα κομματικά επιτελεία.
Αυτή είναι η μια πλευρά του θέματος. Η άλλη πλευρά έχει σχέση με τους συγκεκριμένους υποψηφίους και την αντίδραση της Ν.Δ( και όχι μόνο) . Είναι εντελώς άστοχη για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους. Πρακτικούς γιατί «σηκώνει» ένα θέμα ιδιαίτερης εθνικής ευαισθησίας προφανώς για λόγους στενής προεκλογικής σκοπιμότητας. Ουσιαστικούς γιατί καλεί δύο υποψήφιους βουλευτές σε οιονεί δήλωση πολιτικών φρονημάτων, νομιμοφροσύνης, κατά παράβαση κάθε έννοιας ατομικών δικαιωμάτων, των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κ.λπ. Και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τους... εκδιώξει από τα ψηφοδέλτιά του εάν δεν προχωρήσουν σ’ αυτή την επαίσχυντη δήλωση. Οι βουλευτές ορκίζονται και υπακούουν στο Ελληνικό Σύνταγμα, όρκος που μεταξύ άλλων συνεπάγεται και το σεβασμό, υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας.
Το θέμα της μειονότητας της Θράκης είναι πολύ ευαίσθητο για να εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία με μια πολλαπλώς λάθος συζήτηση. Συζητήσεις αυτού τού περιεχομένου θα πρέπει να διεξαγονται σε ήρεμο κλίμα πολιτικής κατανόησης, ορθού λόγου και οποσδήποτε όχι κάτω από το πέπλο και λόγο ενός «εκφοβιστικου εθνικισμου». Και χωρίς να λησμονείται ότι «εθνικόν το αληθές»( Δ. Σολωμός) και το «συνταγματικώς δέον»( Δ. Τσάτσος ) .
Πηγή: www.tanea.gr