Με παρέμβαση Μητσοτάκη, «κόπηκε» ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή

03 Οκτ 2020

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται να ενοχλήθηκε από την  είδηση, «κόπηκε» ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου.


Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής  Κ. Τασούλας ανακοίνωσε ότι «μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων». Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στον διορισμό της τέως βουλευτού, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.


Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, "Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο".


Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, "ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων".


Έντονες αντιδράσεις.προκάλεσε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, τέως βουλευτού και συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και υποδίκου Νίκου Μιχαλολιάκου, ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει ότι: «Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».


Π. Χρηστίδης: Πρόκληση η υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή

Πρόκληση χαρακτηρίζει ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, την υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

«Είναι αδιανόητο η ΝΔ να βάζει στη Βουλή, εκείνους που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει εκτός. Δεν άλλαξε τον κανονισμό, ενώ θα μπορούσε.

Η δε υπογραφή του ΦΕΚ πρόσληψης της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή λίγες ημέρες πριν την έκδοση απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης για το διορισμό της Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή.

 

ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση διορισμού στη Βουλή της Ελένης Ζαρούλια

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».

 

Το ΜέΡΑ 25 για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής