Πολλές οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για τον δημοσιογράφο που επέλεξε να μιλήσει το κορίτσι απο την Θεσσαλονίκη. Ενστάσεις που προέρχονται απο αυτούς που γνωρίζουν, γνωρίζουν για τις προσωπικές ζωές που διέλυσε, γνωρίζουν για τις κάμερες του που εμπαιναν απο τις κλειδαρότρυπες δωματίων, γνωρίζουν για τον εισαγγελικό τρόπο που εχει λειτουργήσει, γνωρίζουν πως οδήγησε ανθρώπους σε απόγνωση.
Το κορίτσι ομως δεν γνωρίζει, ειναι μόλις 24 χρόνων και δεν εχει καμμιά υποχρέωση να γνωρίζει για καθε Τριανταφυλλόπουλο που μπορεί επάνω στην προσωπική της ιστορία να πουλήσει θέαμα, δράμα, εξουσία, να κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει ποιος εχει το επάνω χέρι στη δημοσιογραφία αυτής της χώρας.
Στην κουβέντα τους το κορίτσι αναφέρεται σ΄ εκείνο το δραματικό για το ίδιο βράδυ και λέει μια φράση με εννιά λέξεις: «Απλα ήθελα να υπάρξει κάποιος ανθρωπος να με βοηθήσει». Βρέθηκε μόνο του, εντελώς μόνο του για δώδεκα ολόκληρες ωρες, βιασμένο, κακοποιημένο σ ένα από εκείνα τα άχρωμα παγωμένα δωμάτια ενός αστυνομικού τμήματος, με τους αστυνομικούς να το πληροφορούν πως ο καταγγελόμενος είναι «γόνος επώνυμης οικογένειας» και τον δικηγόρο του καταγγελόμενου να του ζητάει να ανακαλέσει και να προσπαθεί να του φορτώσει ευθύνες. Βρέθηκε τις επόμενες ωρες και ημέρες μόνο στο σπίτι του χωρίς να πρέπει να κάνει μπάνιο γιατι η ιατροδικαστής το κάλεσε μετά από τρείς (!) ημέρες για να το εξετάσει και το μόνο που το ίδιο μπορούσε να κάνει για να αποδείξει την κακοποίηση ήταν να φωτογραφίζει με το κινητό του τις μελανιές στο σώμα του. Βρέθηκε να περιμένει δεκατέσσερεις (!) ολόκληρες ημέρες για να το καλέσει η ανακρίτρια.
Ηταν ενα κορίτσι κακοποιημένο χωρίς την ελάχιστη προστασία από κρατικές δομές που όφειλαν να υπάρχουν, να υποδέχονται, να ακούν, να στηρίζουν, να βρίσκονται δίπλα σε αυτά τα κορίτσια. Ένα κορίτσι που δεν ακούει από κανένα mainstream (sic) μέσο ενημέρωσης για αρκετές ημέρες να αναδεικνύει την προσωπική δραματική του ιστορία και να το κάνουν μόνο όταν μερικοί τολμηροί χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης δημοσιοποιήσαν την καταγγελία.
Αυτό το κορίτσι επέλεξε έναν δημοσιογράφο που σε πολλούς δεν αρέσει, σε πολλούς δεν μας αρέσει γιατί δεν πρόκειται για τον «Ρομπέν των δασών» της δημοσιογραφίας, αλλα για έναν εκφραστή της πιο κίτρινης δημοσιογραφίας. Όμως, ο τελευταίος που εχει ευθύνη γι αυτό είναι το κορίτσι. Ας κοιταχτούμε λιγο στον καθρέπτη, ας απαντήσουμε πού μπορούν να απευθύνονται αυτά τα κορίτσια, ας απαντήσουμε γιατί δημοσιογράφοι σαν και αυτόν εχουν καταφέρει για πολλά χρόνια να υποκαθιστούν θεσμικές εξουσίες και μετά ας μιλήσουμε γιατί ένα κορίτσι σε απόγνωση ζητά το δίκιο του από τον Τριανταφυλλόπουλο…