«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων» , δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προειδοποιώντας για ακόμη μια φορά για το ελληνικό ζήτημα.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμφωνία ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή,ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Τέλος υπογράμμισε, ότι εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».