Κατεπείγουσα έρευνα για τα τρία βίντεο που παρέδωσε στην ανάκριση της υπόθεσης των Τεμπών, η εταιρία που έχει αναλάβει τη βιντεοεπιτήρηση της διαδρομής των τρένων για λογαριασμό του ΟΣΕ, διέταξε ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαϊμης, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τους δικαστικούς πραγματογνώμονες που θα ελέγξουν και θα αναλύσουν το επίμαχο υλικό το οποίο χαρακτηρίζει "ιδιαίτερης σημασίας".
Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας που παρέλαβε και κατέσχεσε τα τρία βίντεο στις 5 Φεβρουαρίου, έχει ήδη δώσει εντολή από τις 7 Φεβρουαρίου στους δικαστικούς πραγματογνώμονες της τραγωδίας, Απόστολο Βασιλάκο, Μηχανολόγο Μηχανικό και Σταύρο Μπατζόπουλο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, να διενεργήσουν έλεγχο και ανάλυση στα τρία βίντεο που προσκομίστηκαν από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρίας Βασίλη Καπερνάρο και να πιστοποιήσουν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία που εμφανίζεται σε αυτά είναι αυτή που ενεπλάκη στην μοιραία μετωπική με την επιβατική αμαξοστοιχία. Επίσης ζητά να ελέγξουν αν από το επίμαχο οπτικό υλικό προκύπτει, αν πίσω από τις ηλεκτράμαξες "μεταφέρεται ή όχι - είναι τοποθετημένο ή όχι, βυτίο ή παλέτα με ικανό αριθμό δοχείων μεταφοράς υγρών καυσίμων/υδρογονανθράκων/διαλυτών, στοιχείο που συνιστά ισχυρισμό μερίδας διαδίκων και των ορισθέντων από αυτούς τεχνικών συμβούλων".
Ο κ. Μπακαϊμης τονίζει στο έγγραφο του προς τους δύο πραγματογνώμονες ότι "Την έκθεσή σας αυτή, έρευνας και ανάλυσης, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε και να μας εγχειρήσετε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, ενόψει της ιδιαίτερης σημασίας του υπό διερεύνηση ψηφιακού υλικού για την ουσία της υπόθεσης και ειδικότερα για το αν είχε φορτωθεί και μεταφερόταν με την ανωτέρω εμπορική αμαξοστοιχία παράνομα εύφλεκτο υλικό".
Έφοδος της ΕΛΑΣ στην εταιρεία φύλαξης που κατέθεσε τα νέα βίντεο στον ανακριτή
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από σχετική εντολή του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, έρευνα στα γραφεία της εταιρείας φύλαξης που χειρίζεται τις κάμερες στον σιδηρόδρομο, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για την σιδηροδρομική τραγωδία στα
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέσχεσαν καταγραφικά και σκληρούς δίσκους, ενώ στόχος τους είναι να διαπιστώσουν αν τα βίντεο που κατέθεσε η εταιρεία το τελευταία 24ωρα με την μοιραία αμαξοστοιχία είναι αυθεντικά.
Αρχικά τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκαναν το μεσημέρι έφοδο στα γραφεία της εταιρείας στον Πλαταμώνα και στη συνέχεια στα κεντρικά της γραφεία στη Μεταμόρφωση.