Ο κος Βασίλης Λεβέντης, στον ΑΝΤ1, για τη βουλευτή του κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Αθήνα 03/02/2019,
«Δεν την ήξερα την κυρία πριν την βάλω στις λίστες. Ήρθε με μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια, 15 ημέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια κι έτσι μπήκε στις λίστες».
Η κα Φώφη Γεννηματά, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Αθήνα 03/02/2019,
«Εμείς μένουμε και επιμένουμε, παρά τον πόλεμο, παρά την αντίδραση.
Γιατί «με τον καιρό να ‘ναι κόντρα, έχει τιμή σαν πετάς».
Όσο μας χτυπούν, τόσο εμείς θα δυναμώνουμε.
Όσο μας αμφισβητούν, τόσο θα επιβεβαιώνουμε το φόβο τους.
Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε:
Η συντήρηση είστε εσείς.
Η Πρόοδος είμαστε εμείς!
Το χθες είστε εσείς!
Το Αύριο είμαστε εμείς!»
Ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κοινή εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, Λαμία 03/02/2019,
«Θα πείσουμε και τον πιο καχύποπτο Έλληνα ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει τη ζωή σας καλύτερη. Όχι μεγάλα λόγια, αφηρημένες μεταρρυθμίσεις, έννοιες που δεν τις καταλαβαίνει κανείς. Θέλω να κάνω τη ζωή σας καλύτερη και μπορούμε να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη. Πως θα το κάνουμε λοιπόν αυτό; Με πέντε απλές κουβέντες:
Δεσμευόμαστε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τη φορολογία-τελεία και παύλα, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα … 20% φόρο στις επιχειρήσεις εντός μία διετίας. Μείωση των εισφορών στο 15% από 20%. Τελική μείωση του Φ.Π.Α. εντός τετραετίας από 24% στο 22% κι από 13% στο 11%. Αλλά στην εστίαση μείωση αμέσως του Φ.Π.Α. στο 13% από το 24% και δεσμευόμαστε για μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% μέσα σε 24 μήνες.
Θέλουμε να βοηθήσουμε στη ρύθμιση των δανείων με ένα σύστημα πολλών δόσεων -120 δόσεις- όπου το μισό κεφάλαιο δεν θα τοκίζεται. Θέλουμε και ξέρουμε πως να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Ξέρουμε τι χρειάζεται για να μπορούμε να φέρουμε στη χώρα μας νέες επενδύσεις.»
Ο Υβριδικός Μονάρχης [1], στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Νομοθετικού Σώματος της Χώρας κο Νίκο Βούτση, Αθήνα 04/02/2019, «… σας ζητώ να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης.
Και για οποιαδήποτε αμφισημία του ισχύοντος κανονισμού σας παρακαλώ όπως προστρέξετε στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.»
Ο κος Γιάννης Στουρνάρας, στη διάλεξή του με θέμα «Η Ελληνική Οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος 29/01/2019,
«Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει παρά την άνοδο της αβεβαιότητας που προέρχεται τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς παράγοντες. Όμως, τα κρατικά ομόλογα δεν έχουν αποκτήσει ακόμη επενδυτική βαθμίδα και οι αποδόσεις τους εξακολουθούν να παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, λόγω αναταράξεων στις διεθνείς αγορές, αλλά και λόγω της ανησυχίας της επενδυτικής κοινότητας για την προσήλωση της οικονομικής πολιτικής στην υλοποίηση των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εκτροχιασμού είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικούς δύο νόμους για το ασφαλιστικό σύστημα του 2012.
Λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και τις σημαντικές προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ομαλή δημοσιονομική πορεία, η ταχεία αποκλιμάκωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων. Μόνο έτσι θα είναι δυνατόν να μειωθεί η αβεβαιότητα, να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η διατηρήσιμη επιστροφή του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές κρατικών ομολόγων και θα σηματοδοτηθεί η οριστική έξοδος από τη μακρόχρονη κρίση και η επιστροφή στην κανονικότητα.»
Η κα Ελένη Βαρβιτσιώτη, στην Καθημερινή 03/02/2019,
«Μέρες του παρελθόντος θύμισε το Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί τα πυρά όλων των παρισταμένων. Η σκληρή κριτική ήταν για μία σειρά από θέματα, από την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση στην ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων, μέχρι και τις πρόσφατες αποφάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Θετικός λόγος, πάντως, δεν ακούστηκε από κανέναν θεσμό.
Και ενώ η Ελλάδα είχε καιρό να βρεθεί στη συζήτηση του Euroworking group ειδικά με τόσο αρνητικό τρόπο, ακόμα και ο συνήθης υπερασπιστής της ελληνικής κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν και αυτή ιδιαίτερα αρνητική και στα τέσσερα θέματα που έθιξε.»
Εφημερίδες 05/02/2019,
«Για τη μακρά και δύσκολη ημέρα της 12ης Ιουλίου του 2015, που η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα μακριά από το Grexit μιλά ντοκιμαντέρ του BBC, που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 04/02/2019.»
Ματιέ Κάσοβιτς, «Το Μίσος», 1995, για τις κοινωνίες σε πτώση,
«Πέφτοντας μπορείς να σκέφτεσαι πως μέχρι τώρα όλα καλά …ωστόσο δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που πέφτεις, αλλά με τον τρόπο που θα προσγειωθείς.»
[1] Το σύνδρομο του σχήματος, Μεταρρύθμιση 11/08/2018