—της Stucano Closer και της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—
Φανταστείτε λίγο τη σκηνή: το τραπέζι στο σπίτι του σπουδαίου καθηγητή στην Καλών Τεχνών του Λος Άντζελες γεμάτο από φοιτητές. Είναι ένα από τα συνηθισμένα δείπνα, όπου ο καθηγητής καλεί τους φοιτητές του. Εκείνος βάζει το φαγητό και οι φοιτητές τα ποτά. Η όμορφη, χυμώδης, ιταλικής καταγωγής σύζυγος του καθηγητή σερβίρει μακαρονάδα. Όλοι οι συνδαιτυμόνες ξέρουν πόσο περίφημες είναι οι μακαρονάδες της — όλοι, εκτός από έναν ντροπαλό δεκαοκτάχρονο, ένα αγροτόπαιδο που έχει μπει στη σχολή ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδελφό του? αυτός δεν ξέρει καν τι είναι μακαρονάδα. Κοιτάζει το πιάτο του αμήχανος. «Τι τρέχει;» τον ρωτά η χυμώδης Ιταλίδα. «Δεν ξέρω πώς τρώγεται αυτό», απαντά το αγροτόπαιδο. «Κάτσε να σου δείξω».
Κάπως έτσι μυήθηκε ο Jackson Pollock, ο σπουδαίος Αμερικανός ζωγράφος, στην άλλη μεγάλη τέχνη που αγάπησε: τη μαγειρική…
Διαβάστε τη συνέχεια στο dim/art