Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται να μην βγάζει συμπεράσματα για τα τραγικά λάθη της και τις πλάνες της ( όσο ήταν πλάνες και όχι ψέματα ) με τίποτα. Όπως φαίνεται και να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει πολιτικά come back με αποσπασματικές, αποτυχημένες κατά βάση κινήσεις , όπως έδειξε η περίοδος του Καλοκαιριού. Όσο η Κυβέρνηση και βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με τακτικές κινήσεις « συνδικαλιστικού χαρακτήρα » να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε άλλα θέματα ( Απλή Αναλογική, συζήτηση για Σύνταγμα ,Κανάλια κ.α ) και όχι σ΄αυτά που την τσουρουφλίζουν ( ανεργία, παραπέρα φτωχοποίηση , δυσβάστακτοι φόροι , ΕΝΦΙΑ ,κλείσιμο επιχειρήσεων , κατάρρευση Συστήματος Υγείας ) , τόσο θα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας απίστευτης με τα σημερινά δεδομένα κατάρρευσης .
Ακριβώς το ίδιο συμπέρασμα επανέρχεται και με την « υπόθεση Γεωργίου » που προκάλεσε μια ηχηρή, αυστηρή παρέμβαση της Κομισιόν .Είναι , σε όσους παρακολουθούν τις πολιτικές κινήσεις , φανερό τι συνέβη . Η Κυβέρνηση επιθυμώντας να δημιουργήσει εστίες έντασης εντός της Ν.Δ που δημοσκοπικά « έχει πάρει κεφάλι » ανακίνησε την αμφισβήτηση του ελλείματος του 2009 για να αναθερμάνει ταυτόχρονα την ιερά συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- « Καραμανλικών » ,αλλά και να επαναφέρει το ευφυολόγημα ότι τα « πειραγμένα » στοιχεία έφεραν τα Μνημόνια και αυτά την κρίση και ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε τάχα υπερχρέωση που οδήγησε στην κρίση ( ξεχνάει κανείς ,ότι μόνο το 2009 επί Καραμανλή-Παπαθανασίου πάρθηκε δάνειο…60 δις. ευρώ ; ). Με δηλώσεις τους κορυφαίοι Υπουργοί με κορυφαίο παράδειγμα αυτό του κ.Παπά που δημόσια θυμήθηκε πρόσφατα ότι « μπορεί να διογκώθηκαν τα στοιχεία για τα ελλείματα ) .Αυτά , αυτοί οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και σχεδιασμοί σε συνδυασμό με την συνεχή αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης και τις επιθέσεις εναντίον της ( δες κουραστικά συνεχείς δηλώσεις Πολάκη ) έφεραν σαν αποτέλεσμα την κωμικοτραγική δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ .Εν ολίγοις η Κυβέρνηση δημιούργησε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ποινικοποίησης των πάντων ,ώστε ενώ υπήρχε παλαιότερο απαλλακτικό βούλευμα για τον κ.Γεωργίου, να ανακινηθεί το θέμα.
Πρόκειται για αστεία δίωξη τουλάχιστον για πέντε λόγους :
– Γιατί τα ελλείματα είχαν υπολογιστεί πολύ πριν αναλάβει επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και το πρώτο Μνημόνιο είχε ήδη ψηφιστεί τουλάχιστον τρεις- τέσσερεις μήνες πριν ο διωκόμενος αναλάβει επικεφαλής .
– Γιατί τα ελλείματα είναι πιστοποιημένα και από την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και από την EUROSTAT και στην βάση αυτών ακριβώς των στοιχείων έχουν διαμορφωθεί όλα τα οικονομικά προγράμματα την περίοδο της κρίσης .
– Γιατί τα στοιχεία αυτά τα έχουν δεχτεί ουσιαστικά και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς και ο ίδιος ο Τσιπρας ,αφού έχουν ψηφίσει Μνημόνια που στηρίζονται σ΄αυτά
– Γιατί είναι απορίας άξιο πως θα κρίνει η Δικαιοσύνη αν πειράχτηκαν στοιχεία οικονομικής φύσης .Η Κυβέρνηση σκέφτεται άραγε για τα ελλείματα να αποφαίνεται από εδώ και πέρα η Δικαιοσύνη ,ενώ υπάρχει η ΕΛΣΤΑΤ ,αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ;
– Γιατί επανέφερε την συζήτηση σε όλη την Ευρώπη περί των περίφημων greek statitics ,αλλά και το κλίμα αναξιοπιστίας της χώρας
Δεν ήταν επομένως αναμενόμενο να υπάρχει ηχηρή ,αυστηρή, σαφής παρέμβαση της Κομισιόν ; Γιατί εκπλάγηκε η Κυβέρνηση; Νόμιζε ότι μπορεί να κάνει πολιτικά παιχνίδια εσωτερικής ανάλωσης , χωρίς αυτά που κάνει να απασχολούν τους εταίρους μας ;Γιατί αυτή η έκρηξη του κ.Παπαγγελόπουλου , καταγγελμένου για προσπάθεια επηρεασμού δικαστικών λειτυεγών , περί δήθεν μη σεβασμού του Συντάγματός μας και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ; Ας μην παριστάνουν τις « παρθένες ».Ήξεραν τι έκαναν. Ήξεραν που στοχεύουν. Ήξεραν τι αντιδράσεις μπορεί να υπάρχουν και αυτές ακριβώς υπήρξαν με την επιστολή Ντομπρόφσκι,Μοσκοβισί, Τίσεν . Επιστολή που σημειώνει ακριβώς τον κίδυνο επηρεασμού της Δικαιοσύνης, παραπέρα πολιτικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης και επιστροφής στο παρελθόν όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία που θα δίνει η χώρα. Όσον αφορά δε την Δικαιοσύνη, ας μην ενοχλείται ο πολύ ευαίσθητος κ.Παπαγγελόπουλος.Η επιστολή δεν ψέγει την Δικαιοσύνη. Ψέγει ακριβώς αυτούς που προσπαθούν να την ελέγξουν , να την επηρεάσουν εντάσσοντάς την στους πολιτικούς σχεδιασμούς τους και την υποκινούν να βγει από τα όρια δικαιοδοσίας της.Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Αυτούς δε, δεν τους ξέρουμε μόνο εμείς . Τους ξέρουν και στην Ευρώπη. Σε παγκόσμιο χωριό ζούμε .Είναι αυτοί που έχουν την ιδεολογική και πολιτική άποψη ‘οτι « δεν αρκεί που κερδίσαμε εκλογές,πρέπει να ελέγξουμε και το Κράτος, τους μηχανισμούς ,την Δικαιοσύνη ,την ενημέρωση . Είναι αυτοί που ξεχνούν ότι υπάρχει και μια ευρύτερη ενότητα στην οποία ανήκουμε και λειτουργεί προστατευτικά σε κινήσεις που αλλοιώνουν την Δημοκρατία και θέλουν να δημιουργήσουν ένα Κράτος που θα υποκλίνεται και θα ελέγχεται από το Κόμμα. Κάποιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τις πάλαι ποτέ χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού .Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά δεν χωράνε στην Ε.Ε. Το καταλαβαίνουν τώρα με την αντίδραση στην καθαρά πολιτική δίωξη Γεωργίου .Θα το καταλάβουν για την διάλυση και υπολειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Θα το καταλάβουν και στην υπόθεση των Καναλιών , αφού ήδη συζητούμαστε σαν « Πολωνία του Νότου »
Η Κυβέρνηση εν ολίγοις « πήγε για μαλί και βγήκε κουρεμένη » πληγώνοντας όμως και την χώρα για άλλη μια φορά . Η ίδια έχει συνηθίσει έτσι κι αλλιώς στις μεταλάξεις και στην διπλή τακτική. Έξω θα δεχτεί ότι της πουν και στο εσωτερικό θα εμφανίζεται ασυμίβαστη. Είναι η λεγόμενη « τακτική PSI ». Έξω το χαιρετίζουμε σαν σημαντική κίνηση , υπογράφουμε κείμενα που το δοξάζουμε και το υπερασπιζόμαστε απέναντι σε προσφυγές πληγέντων.Στο εσωτερικό της χώρας το καταγγέλουμε και καταχεριάζουμε τον Ε.Βενιζέλο. Δεν κοστίζει και τίποτα .Αυτό φαίνεται ότι έχει βαπτιστεί ως «αριστερή » ευθύνη , αξιοπιστία και σοβαρότητα .Το θέμα είναι η χώρα τι φταίει να πληρώνει αυτά τα κολπάκια.
Γιατί ας μην γελιόμαστε . Το θέμα δεν θα περάσει έτσι και έχει ήδη παρενέργειες. Ήδη ορίστηκε να κουβεντιαστεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και είναι απορίας άξιο το θα πει ο κ.Τσακαλώτος σ΄αυτή . Το θέμα πρόκυψε την στιγμή που αρχίζει η δεύτερη αξιολόγηση και η Κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το θέμα ρύθμισης του χρέους .Τα θέματα αποπολιτικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης φαίνεται να εντάσσεται στην συζήτηση που θα γίνει. Για να προχωρήσουν αυτά ομαλά , με ότι αυτό σημαίνει για τις εκταμιεύσεις της χώρας , υπάρχει ένα ενδεχόμενο και μόνο.Η Κυβέρνηση θα τα μαζέψει αυτοεξευτελιζόμενη εκτός και αν θέλει να δείξει ότι θέλει να « δώσει μάχες » ( sic ! ) γιατί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει φύγει από την μέση . Η δήλωση της Επιτρόπου Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν ότι « φυσικά η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή » δεν αφήνει και πολλά περθώρια παρερμηνειών . Είτε έτσι είτε αλλιώς , για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα μια κίνηση της Κυβέρνησης της γυρνάει μπούμεραγκ χωρίς να συγκινήσει και κανένα πολίτη που τον καίνε άλλα και βασικά η δυσκολία επιβίωσης
Θα συνεχίσει έτσι;
Σ ΄αυτή την περίπτωση , δεν την βλέπω καλά …