Ελεύθερες οι Εξώσεις

Παναγιώτης Παυλίδης 15 Απρ 2021

Επιτέλους. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Να κι ένα καλό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Όμως δεν κατάλαβα. Γιατί στα κλεφτά και στα μουλωχτά;

Έπρεπε ευθρασώς να βγει και να το διατρανώσει: Ότι από τις αρχές Απριλίου ξεπαγώνουν οι εξώσεις που ήταν παγωμένες μέχρι τώρα λόγω κορωνοϊού.!
(Μπορεί οι δουλειές να μην ξεπαγώνουν. Κάποιος να μην έχει δουλειά λόγω απαγορεύσεων κορωνοϊού για να πληρώσει το νοίκι του. Όμως οι εξώσεις ξεπαγώνουν).

Όμως θα πρέπει να λυθεί ένα όχι μείζον πρόβλημα. Με τι κωδικό θα είναι στον δρόμο με την οικοσκευή του, αυτός που τον πετάνε έξω. Πρόβλημα του βέβαια. Το πολύ πολύ να αρπάξει και κανένα πρόστιμο. Ας πρόσεχε.

-Πάντως εάν θελήσει κάποιος να μετακομίσει (προτού τον πετάξουν έξω ή και μετά) δεν υπάρχει κωδικός για αυτή την κατ? εξαίρεση μετακίνηση, είναι καρατσεκαρισμένο-.

Όπως και νάχει, εμείς οι ιδιοκτήτες κι η συντεχνία μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τις ευνοϊκές για μας νομοθετικές διατάξεις που πέρασαν.

Κάποιοι κακοήθεις εννοούν να λένε πως είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Κι αυτό επειδή γίνεται δικαστήριο (ειρηνοδικείο) που κάνουμε ενάντια στον ενοικιαστή και είμαστε εμείς κι ο δικαστής. Ο ενοικιαστής δεν είναι διάδικος. Δεν τον θέλουμε. Δεν τον θέλει κι ο νόμος. Να πάει στα τσακίδια. Και φυσικά οι αποφάσεις θα βγαίνουν υπέρ ημών, μιας και μόνο εμείς επιχειρηματολογούμε.

Οι ίδιοι ποταποί κύκλοι λένε πως καταπατείται το Άρθρo 8 του Συντάγματος: «Kανένας δεν στερείται χωρίς τη θέλησή του τον δικαστή που του έχει oρίσει o νόμoς». Στην συγκεκριμένη τον ειρηνοδίκη, για να εκθέσει ο ενοικιαστής το δίκιο του, τα επιχειρήματα του.
Επίσης οι ίδιοι λένε πως οι δικαστές οφείλουν να μην εφαρμόζουν τις εν λόγω νομοθετικές διατάξεις όπως λέει το Σύνταγμα, Άρθρo 87.2: «Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνo στo Σύνταγμα και στoυς νόμoυς και σε καμία περίπτωση δεν υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με διατάξεις πoυ έχoυν τεθεί κατά κατάλυση τoυ Συντάγματoς».
Αλλά ποιος ειρηνοδίκης θα το πράξει αυτό; Ναι, αν θέλει να μην φτάσει ως τον βαθμό του προέδρου πρωτοδικών. Και ποιος δικηγόρος θα συντρέξει; Ναι, αν θέλει να πέσει στην δυσμένεια των δικαστών.

Έτσι λοιπόν ο ενοικιαστής θα πρέπει να κάνει δικαστήριο για να ανατρέψει μία ήδη ειλημμένη απόφαση. Και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο δικαστήρια. Κι αν είναι κανένας ταλαίπωρος (που συνήθως είναι) άντε να δούμε που θα βρει ο πτωχός τα χίλια (1000) ευρώ και, για να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Όπως βλέπουμε, όλα είναι σωστά στρωμένα για μας. Εβίβα μας.

Άντε ψόφα ταλαίπωρε.

Ε, πια αγανάκτησα.! Αφεντικά και δούλοι…