Το 69,8% ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ενώ το 15,5% ζητεί να υπάρξει κυβερνητική υποχώρηση, δείχνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.
Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, το 59% κρίνει αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης, ενώ το 30% την κρίνει θετικά. Το 56,5% κρίνει αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το 32,2% την κρίνει αρνητικά.
Σχετικά με την αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης για την πανδημία και τους εμβολιασμούς, το 52% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ το 44,8% απαντά πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση.
Το 58,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι στο θέμα των εμβολιασμών η κυβέρνηση τα πάει καλά. Στον αντίποδα το 33,7% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό.
Στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά 13,1 % προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:
ΝΔ 35,6 %
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 22,5%
ΚΙΝΑΛ 5, 7%
ΚΚΕ 4,6 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %
ΜΕΡΑ 25 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2, 7%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% υπέρ του επικεφαλής της κυβέρνησης και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ποσοστό 25,7% υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 14,2%). Η απάντηση "κανένας", με 28,3%, συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αξιολόγηση των υπουργών πρώτος σε δημοφιλία έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στην τελευταία θέση εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ στην προτελευταία ο Κώστας Τσιάρας υπουργός Δικαιοσύνης.
Αντιδρά η «Αυγή»
«Παραπλανητικό και καθοδηγητικό, από την αρχή μέχρι το τέλος», χαρακτηρίζει με άρθρο της η εφημερίδα «Αυγή», το ερώτημα που έθεσε η MRB και υποστηρίζει ότι «ζητήματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να μπαίνουν σε δημοσκοπήσεις»!
«Στο πρώτο μάθημα του πρώτου έτους της Πολιτικής Επιστήμης, οι φοιτητές μαθαίνουν πως ζητήματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να μπαίνουν σε δημοσκοπήσεις. Διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και δεν επιτρέπεται να τίθενται υπό διαπραγμάτευση με όρους ευκαιριακών πλειοψηφιών-μειοψηφιών», γράφει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν το συντριπτικό «Όχι» των πολιτών στο συγκεκριμένο ερώτημα.
«Η MRB χτες έγινε η ντροπή της Πολιτικής Επιστήμης», καταλήγει το άρθρο της «Αυγής», με το σκεπτικό, πιθανόν, ότι όταν δεν μας αρέσουν οι απαντήσεις καταργούμε το ερώτημα.