Δεν τους κάνει ο Αντωνίου!

 

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε πίσω στην προανακριτική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο και να συνεχίζει να συμμετέχει έστω και χωρίς τους αποκλεισθέντες βουλευτές του αλλά δεν έγινε το ίδιο και στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Η τοποθέτηση το Γιάννη Αντωνίου ως Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν για τη Ριζοσπαστική Αριστερά casus belli. Οι βουλευτές της, με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη, αποχώρησαν οργισμένοι.

Ευθυγραμμισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ που τον θεώρησε «ακατάλληλο» γι’ αυτή τη θέση. Οι λόγοι της ακαταλληλότητας αναφέρονται συγκεκριμένα: Ο Γιάννης Αντωνίου επιδιώκει «την επαναφορά και επέκταση του θεσμού των πρότυπων πειραματικών σχολείων και της ατομικής αξιολόγησης, καθώς και της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων». Πράγματα δηλαδή που δεν χωρούν στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΟΛΜΕ.

Είναι κρίμα που εκπρόσωποι των καθηγητών επιλέγουν, για μια ακόμη φορά, να σταθούν με απόλυτα συντεχνιακό τρόπο απέναντι στην αριστεία, σε κάθε είδους αξιολόγηση (στην ανακοίνωσή τους την αναφέρουν ως «τιμωρητική») και τελικά απέναντι στην ίδια την εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ