Μπλακ-άουτ στην Ύδρα – Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Η Ύδρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση λόγω μπλακ άουτ τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ο δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε στο kathimerini.gr ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στις 05:30 το πρωί και έκτοτε το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα. Πρόσθεσε δε ότι πλέον η Υδρα έχει μείνει και χωρίς νερό καθώς δεν ηλεκτροδοτούνται τα αντλιοστάσια.
«Το νησί άντεξε οκτώ ώρες με τα αποθέματα που είχε. Από τη ΔΕΗ μας λένε ότι είναι θέμα ωρών η αποκατάσταση χωρίς όμως να μας ενημερώνουν που οφείλεται η βλάβη. Οπως καταλαβαίνετε το νησί έχει πολλούς επισκέπτες και είναι πολύ άσχημο να δίνεται αυτή η εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού. Σημείωσε επίσης ότι έχει υπάρξει επικοινωνία με το Πολεμικό Ναυτικό για να φέρει υδροφόρα στο νησί

Διευκρινίσεις από ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σε ο,τι αφορά την διακοπή, «που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού».
Ο ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.
Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019