Υπουργέ μου, σε παρακαλώ, θέλω τον συγχωριανό μου για μπόντιγκαρντ!

Πηγή: protagon.gr


 

 

Διεκδικεί ισχύ κανόνα στην πολιτική. Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση αναλαμβάνει την εξουσία και οι ροδομάγουλοι υπουργοί της προβαίνουν σε εντυπωσιακές εξαγγελίες. Εύκολοι πόντοι στην αρχή μιας δύσκολης θητείας.


Τακτική που ακολούθησε και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2019, βάλλοντας κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, με τον Πρωθυπουργό να την χαρακτηρίζει ως το «σαράκι που τρώει την ελληνική κοινωνία». Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει; Κανένας λογικός άνθρωπος. ?Ομως η κυβέρνηση προσεγγίζει πια το μέσον της θητείας της και όχι μόνο δεν έχει προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της διαφάνειας, αλλά με πράξεις και παραλείψεις την αποδυναμώνει διαρκώς υπονομεύοντας ταυτόχρονα και τη δική της αξιοπιστία. 


Τελευταίο παράδειγμα, η περίπτωση φύλαξης γνωστού τηλεπαρουσιαστή. Ηταν τραγελαφική  η διαχείριση της υπόθεσης. Αρχικά η Αστυνομία διέψευσε κι αφού το θέμα είχε πλέον πάρει διαστάσεις ο πολιτικός προϊστάμενός της κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης διέταξε την άμεση απόσυρση της φρουράς, την ύπαρξη της οποίας είχε προηγουμένως διαψεύσει η ΕΛ.ΑΣ. Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη ενημέρωσε ότι, «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα». 


Ευτυχώς, σε μία δημοκρατία δεν επαφιέμεθα στις καλές προθέσεις της κυβέρνησης να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα όπως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, τα δικαστήρια τα ΜΜΕ κ.λ.π.. Αν η κυβέρνηση ήταν ειλικρινής στις προθέσεις της, όφειλε εξαρχής η ίδια να επιδιώξει τη διαφάνεια. Να μας πει π.χ. πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν συνολικά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, με ποια κριτήρια αποφασίζεται η φύλαξη ενός ατόμου, ποιοι κανόνες διέπουν την όλη διαδικασία κλπ…   

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο protagon.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ