Άννα Διαμαντοπούλου: Επανέρχομαι στο Κέντρο

Νέα πολιτική παρέμβαση από την πρώην υπουργό και ευρωπαία Επίτοπο ΄>Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία με άρθρο της στα ΝΕΑ αναφέρεται στο Πολιτικό Κέντρο, αυτό που -όπως αναφέρει σε ανάρτησ΄γη της στο facebook- « που μέσα στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία ταυτίστηκε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό ,τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία, τον οικολογικό φιλελευθερισμό των σημερινών Πράσινων.

Αυτό, που αποτυπώθηκε σε συνασπισμούς, στο εσωτερικό κομμάτων ή κυβερνήσεων, που πήγαν τις χώρες τους μπροστά.

Μας χρειάζεται η ιδεολογική και πολιτική πυξίδα για τη νέα εποχή, μετά την κρίση. Να συζητήσουμε ξανά. Ήρεμα κι απλα».


Στο άρθρο της που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Παρόλο που στην πολιτική το διαζευκτικό «ή» είναι πιο εύκολο γιατί δημιουργεί διλήμματα, βάζει διαχωριστικές γραμμές, κατασκευάζει εχθρούς και απόλυτες αλήθειες, το «και» είναι ο σωστός και πολύ δύσκολος δρόμος, καθώς προϋποθέτει συνεργασίες, διορατικότητα και σύγκρουση με ακροατήρια εθισμένα στη λογική του άσπρου και του μαύρου, «εμείς ή αυτοί», «πατριώτες και προδότες». Αυτό το «και», ορίζει τους ανθρώπους του κέντρου».


Και το άρθρο καταλήγει, στέλνοντας μήνυμα για το μέλλον:

«Το νέο Κέντρο έχει στους κόλπους του τις δυνάμεις της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Είναι αυτό που αφουγκράζεται τα αιτήματα της επερχόμενης τέταρτης κοινωνικής επανάστασης.

Το νέο Κέντρο επανασυγκροτείται αυθόρμητα και διαγενεακά, με βάση τα προβλήματα της σύγχρονης κρίσης και πολύ λιγότερο με αυτά της ιστορικής μνήμης που αφορούν τους άνω των 70.Το πολιτικό του διακύβευμα σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας, παραμένει η εφαρμογή ενός εθνικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου με κορμό την πανταχόθεν βαλλόμενη παραγωγική μεσαία τάξη και, κυρίως, τη νεολαία, ως προϋπόθεση ανάκαμψης της χώρας.

Εδώ λοιπόν είναι τα μαρμαρένια αλώνια της αναμέτρησης και όχι στα απομεινάρια του εξτρεμισμού και του δογματισμού.»


Ολόκληρο το άρθρο

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη