«Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο»


 

Η εικόνες που ήρθαν από την Ικαρία, κατάφεραν να ακυρώσουν το θετικό μήνυμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο κέντρο εμβολιασμού ενός ακριτικού νησιού. Εκτός από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν, δημιούργησαν και εύλογες απορίες για τους διοργανωτές του προγράμματος της επίσκεψης σε μια στιγμή που η χώρα ξανακλείνεται μέσα, περιμένοντας την ανοσία του εμβολίου.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, δεν παρέλειψε να τονίσει τις μεγάλες ευθύνες του πρωθυπουργού για το γεύμα στην Ικαρία. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των ημερών, άλλες κατά του νομοσχεδίου για την παιδεία, άλλες υπέρ του Κουφοντίνα κλπ. δεν δίστασε να μεταβάλλει την υγειονομική του άποψη, δηλώνοντας ότι δέχεται το ρίσκο της διάδοσης του ιού λόγω των κινητοποιήσεων!

 

Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός κοστολογεί διαφορετικά την ανθρώπινη ζωή, ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο εκτίθεται κάποιος στον κορωνοϊό. Πέραν της υποκριτικής του στάσης και της επιλεκτικής του μνήμης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε να αναλάβει, με τη δήλωσή του αυτή, το ρίσκο της απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός πολύ επικίνδυνο για πολιτικό αρχηγό που καλεί συνεχώς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις.

 

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν ακούγοντας, όλο και πιο συχνά τελευταία, αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ότι ευτυχώς που η πανδημία ξέσπασε μετά τις εκλογές και ότι είχαμε άγιο που η χώρα δεν έχει πια πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Μήπως θα έπρεπε, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού τους, να ξανασκεφτούν αν είναι λογικό να δυσανασχετούν;

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ