Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ),

Μια δεξαμενή σκέψης, ένα νέο ινστιτούτο, το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ), απόκτησε το Κίνημα Αλλαγής. Θεωρείται το think thank του κόμματος κατά το πρότυπο των περισσότερων ευρωπαϊκών κομμάτων και , έρχεται να αντικαταστήσει το ιστορικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου, που διαδραμάτιζε αντίστοιχο ρόλο επί εποχής ΠΑΣΟΚ.

Πρόεδρος του  νεοσύστατο φορέα είναι Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην  βουλευτής, πρήν υφυπουργός Επίκουρος Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εκτελεστικός διευθυντής αναλαμβάνει ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Παπούλιας, ο οποίος για αρκετά χρόνια κατείχε επιτελική θέση στο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πολιτικό εργαστήρι που είχε ιδρύσει και στο οποίο δραστηριοποιείται η Αννα Διαμαντοπούλου.

Τα πρόσωπα που στελεχώνουν το διοικητικό συμβούλιο του ΙΝΣΟΣΙΑΛ είναι οι Νίκος Σαλαγιάννης, γενικός διευθυντής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ως αντιπρόεδρος, και Γιώργος Δίελλας ως γραμματέας.  Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται οι Παναγιώτης Αναστασιάδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μιχάλης Γεωργακούδης ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νίκος Ιωσήφ στέλεχος επιχειρήσεων, Γιάννης Μεϊμάρογλου επιχειρηματίας, Φίλιππος Σαχινίδης πρώην υπουργός, Δημήτρης Στάμου δημοσιογράφος, στέλεχος Ανανεωτικής Αριστεράς, Ανδρέας Στοϊμενίδης διδάκτωρ μηχανολόγος, μέλος διοίκησης της ΓΣΕΕ, και Εφη Χαλάτση στέλεχος ΕΤΕ, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το ΙΝΣΟΣΙΑΛ αναμένεται σύντομα να αποκτήσει και τον δικό του ιστότοπο – προς το παρόν μπορεί κανείς να το αναζητήσει στον λογαριασμό «Ινστιτουτο Ινσοσιαλ» στο fb. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Λυκαβηττού 11 στο Κολωνάκι, όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ΙΣΤΑΜΕ.


Το ΙΝΣΟΣΙΑΛ διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση-συζήτηση, ψηφιακά

την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, 18:00

 

Θέμα:


«Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα στην εποχή της Τηλεργασίας και της Οικονομίας της Πλατφόρμας»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη