Κάτω τα χέρια από τον «Λουκά»!


 

Το κίνημα συμπαράστασης στο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα ενισχύθηκε χθες από το κείμενο που υπέγραψαν 15 στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι υπογράφοντες επικαλούνται τους κινδύνους για την υγεία του ισοβίτη κρατούμενου, τους κανόνες του κράτους δικαίου και τις αξίες της Δημοκρατίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό.


Η διαμαρτυρία συμπίπτει με την «ημέρα δράσης και αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα» όπως ονομάστηκε η Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Γίνεται επίσης μερικές μέρες μετά το πανώ-ντροπή που αναρτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που ρωτούσε με απύθμενο θράσος τον Κώστα Μπακογιάννη «Κωστάκη που είναι ο μπαμπάς;». Για την αισχρότητα αυτή, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψαν κανένα κείμενο γιατί, προφανώς, δεν ενεργοποιήθηκαν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά.


Νωπή εξ άλλου παραμένει στη μνήμη μας η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα «Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου» ένα «ιδεώδες» που στέρησε τελικά τη ζωή αρκετών ανθρώπων, πράγμα που δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία για τον αριστερό βουλευτή. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν πολλές στα χρόνια της ΠΦΑ από αρκετούς εκ των πρωταγωνιστών της.


Το κείμενο συμπαράστασης στον «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης επιβεβαιώνει ότι ένα μέρος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να σκέφτεται και να ενεργεί με λογικές Σιν Φέιν. Οι υπογράφοντες έχουν δίκιο όταν λένε ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται» - ακόμα και τους δηλωμένους εχθρούς της, θα προσθέταμε - ωστόσο, είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τον εαυτό της και τις ζωές των πολιτών. Κι αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να το εκχωρήσει σε κανέναν.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ