Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια…….

Δε γνωρίζω, ποια αγκυλωμένα και αρρωστημένα μυαλά, σχεδιάζουν το γενικό πλαίσιο, της εξωτερικής πολιτικής.

Δε γνωρίζω, ποιοι συνδαυλίζουν με έντονο τρόπο, τη δημιουργία ενός γενικού αντιτουρκικού μένους, στην ελληνική κοινωνία, με τρόπο επίμονο, έμπλεο επιθετικότητας και . τελείως άκαμπτο

Δεν είναι τυχαίο, πως δεκάδες ή και εκατοντάδες, από τα γεγονότα που δημοσιεύουν πρωτοσέλιδα ή ιδιαίτερα τονισμένα, οι ελληνικές εφημερίδες και προβάλλουν ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ, δεν περνάν ούτε στα ψιλά γράμματα των τουρκικών εφημερίδων, ακόμη και των πλέον φανατικών. Δεν τα δημοσιεύει και δεν δίνει σημασία, μέχρι και «η γριά πόρνη» Hurriet, που ξεπουλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες, στην ερντογανική λαίλαπα.

Στη γειτονική χώρα, δημιουργούνται διεργασίες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και ανάλυση. Η υπόθεση του διορισμού του ερντογανικού πρύτανη, στο πιο ονομαστό πολυτεχνείο, της ελίτ του τούρκικου ακαδημαϊκού κόσμου, δεν είναι ένα απλό επεισόδιο, που δημιούργησε αντιδράσεις. Δείχνει την προσπάθεια ενός σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια.

Η εμφάνιση του Babacan, εκλεγμένου πλέον από το κόμμα του, προέδρου και ανοιχτά αντιπολιτευόμενου στο καθεστώς, που αντιμετωπίζεται με τη λογική, ότι οι εχθροί του εχθρού μου είναι φίλοι μου, δείχνει την πολύ ανόητη και ελαφριά λογική, που κυριαρχεί στα επιτελεία που προανέφερα.

Ο Babacan μαζί με τον Imamoglu, είναι οι δύο νέες προσωπικότητες, που ανέτειλαν στην πολιτική σκηνή και θα μείνουν για τα επόμενα χρόνια. Είναι στην κυριολεξία οι μόνιμοί μας σύμμαχοι, για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η προσπάθεια διαστρέβλωσης, του τι συνέβη στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, με την τάση διαφόρων, να ψάχνουν εθνοπροδότες, για να καταγγείλουν την Ευρώπη, είναι ένα ακόμη απτό δείγμα, ότι κινδυνεύουμε να βρεθούμε ολομόναχοι και κυρίως χωρίς κανένα απολύτως στήριγμα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Τουρκία, που το ΝΑΤΟ τη βλέπει ως την αιχμή του δόρατος, για τον έλεγχο των οποιωνδήποτε κινήσεων, στην «Ευρασία» και παράλληλα ένα σημαντικό παράγοντα, στην αναπτυσσόμενη πολεμική βιομηχανία, δεν έχει και μεγάλη διάθεση, να συνεχίσει να διατηρεί μιαν ισορροπία τρόμου, φορτωμένη με ψευδαισθήσεις, κυρίως μάλιστα μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στην Κύπρο.

Τον εκπρόσωπο της διχοτόμησης του νησιού, προτιμούσε ο Αναστασιάδης και οι φίλοι του για τη Βόρεια Κύπρο. Αυτός βγήκε και τους καλεί να υλοποιήσουν τον κοινό τους πόθο, να διχοτομήσουν το νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προς τι η απορία λοιπόν και οι οιμωγές Ελλήνων τε και Κυπρίων;

Εάν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε, τη ρότα της πολιτικής μας για τα ελληνοτουρκικά, θα μπλέξουμε σε άσχημες ατραπούς ,που δεν τις αντέχει ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε ο ελληνικός λαός και φυσικά δεν τυχαίνουν, της όποιας ευρωπαϊκής στήριξης, θέλουμε να πιστεύουμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ