Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση

Πηγή: Athens Voice.


Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα, πολλά πρωτόγνωρα στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Η ανάγκη επομένως αποτελεσματικής πολιτικής είναι, πέρα από κάθε συγκυρία, το απόλυτο ζητούμενο. Τα προβλήματα δημόσιας υγείας από την πανδημία, οι συνεπαγόμενες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, η αποσάθρωση της παιδείας από τους προηγούμενους ιδεοληπτικούς αναχρονιστές και η διολίσθησή τους στον λαϊκισμό απαιτούν σήμερα πολιτικές εκ βάθρων αναδιάρθρωσης των σχετικών χώρων.

 

Η όποια κυβέρνηση σε αυτές τις οριακές συνθήκες θα ήθελε την έμπρακτη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων αλλά και την παραγωγική, με συγκεκριμένες προτάσεις αντιπολίτευση. Δυστυχώς γι? αυτήν, αλλά περισσότερο για τη χώρα, η αντιπολίτευση είναι σήμερα κατώτατη των περιστάσεων.

 

Η μείζονα αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη γνωστή συνταγή της επένδυσης στην καταστροφική άρνηση των πάντων, στον διχασμό, στα ψέματα για να επανέλθει στην εξουσία. Ολίγιστοι πολιτικοί, κυρίως του καφενείου και της κομματικής οργάνωσης εφόρου ζωής, απέδειξαν ως κυβερνώντες και συνεχίζουν ως αντιπολιτευόμενοι να αποδεικνύουν την ελλειμματική τους πολιτική προσωπικότητα.

 

Η συνέχεια στην athensvoice.gr


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ