Ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την "απίστευτη ανευθυνότητα" του Ντόναλντ Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα την «απίστευτη ανευθυνότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

"Νομίζω πως (οι Αμερικανοί) είναι μάρτυρες μιας απίστευτης ανευθυνότητας, αδιανόητα επιβλαβή μηνύματα στέλνονται στον υπόλοιπο κόσμο αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Ουίλμιγκτον του Ντελαγουέρ την Πέμπτη είπε ότι η άρνηση του κ. Τραμπ να επιτρέψει την ομαλή μετάβαση επιβεβαιώνει ότι θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο ανεύθυνους προέδρους στις ΗΠΑ.

 «Είναι δύσκολο να καταλάβεις πώς σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος» είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις απίστευτες επεμβάσεις στην διαδικασία επικύρωσης των εκλογών στο Μίσιγκαν. «Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει ότι δεν κέρδισε και ότι δεν πρόκειται να κερδίσει και ότι θα ορκιστούμε στις 20 Ιανουαρίου». 

Νωρίτερα την Πέμπτη ο Μπάιντεν είχε τηλεδιάσκεψη με πέντε Δημοκρατικούς και πέντε Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες. Αναφερόμενος στο τραγικό ορόσημο των 250.000 θανάτων από Covid-19, υποσχέθηκε ταχείες ενέργειες όταν αναλάβει αλλά υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβάλει lockdown σε εθνικό επίπεδο. Και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο Τραμπ γιατί μπλοκάρει «την πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε» για τους εμβολιασμούς και άλλες πληροφορίες για την πανδημία.

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια