Τιμημένη…. ανυπακοή

Με την ευκαιρία του επαναστατικού παζαριού που κάθε 17 Νοέμβρη το ΚΚΕ, ο συκοφάντης της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στήνει στους δρόμους της Αθήνας, ο ΓΓ του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «…το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα υπακοής».

Δεν εννοούσε βέβαια ότι τα μέλη του ΚΚΕ θα δήλωναν ανυπακοή σε όποιον τους ζητούσε να φάνε μαρούλια με προλεταριακή ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ.

Τι εννοούσε ο ποιητής;

Εννοούσε την ανυπακοή στους νόμους μας αλλά χωρίς να το θέλει ο Κος Κουτσούμπας βοήθησε με αυτή τη δήλωση να ανοίξουμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση:

 

Το ΚΚΕ δεν μιλά για ανυπακοή κάθε κοινωνίας στους νόμους της γραφτούς και άγραφτους.

Δεν προτείνει, για παράδειγμα, ανυπακοή των μελών κάποιας φυλής του Αμαζονίου στις αποφάσεις του μάγου της φυλής, ούτε και ανυπακοή των Βορειοκορεατών πολιτών στους νόμους του δικού τους μάγου.

Το…τιμημένο ΚΚΕ όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για την τύχη των ανυπάκουων στις αιματοβαμμένες κομμουνιστικές  δικτατορίες αλλά με τον εμφύλιο που εξαπέλυσε κατά της χώρας, στόχο είχε να εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου η παραμικρή ανυπακοή σε αυτό θα είχε ως συνέπεια την μεταφορά των ανυπάκουων σε ευαγή ιδρύματα επαναστατικής επανόρθωσης αντίστοιχα των σταλινικών Γκουλάγκ.

 

 

Ο  ΓΓ του ΚΚΕ που καλούσε προχτές γεμάτος προλεταριακή αγωνιστικότητα τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν, ήξερε ότι οι συνέπειες ανυπακοής στους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας  θα ήταν συλλήψεις μερικών μελών του κόμματός του, πρόστιμα covid 19 και παραπομπή τους στο σύστημα Δικαιοσύνης που υπάρχει στα Δημοκρατικά κράτη, σύστημα ριζικά διαφορετικό από αυτό στο οποίο πιστεύει ο Κος Κουτσούμπας και το…. τιμημένο ΚΚΕ, ένα σύστημα που στόχευε «… στην κατάργηση της διάκρισης αλήθειας – ψεύδους, στο τσάκισμα της σπονδυλικής στήλης των ανθρώπων ώστε να χαθεί κάθε κριτήριο αναζήτησης του ορθού και του λογικού».*


Ο Κος Κουτσούμπας και το τιμημένο ΚΚΕ ποτέ δεν θα πουν ότι οι συνέπειες της ανυπακοής σε αυτό το καθεστώς στο οποίο συνεχίζουν να πιστεύουν ήταν ασύγκριτα χειρότερες ακόμα και από τις συνέπειες που αντιμετώπιζαν οι εξεγερμένοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο.

Σε αντίθεση με το προχθεσινό γελοίο ΚΚΕ, εκείνοι οι ανυπάκουοι ηρωϊκοί φοιτητές, όταν, μέχρι την τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να μείνουν κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο και να αντιμετωπίσουν τα τανκς της χούντας δέχθηκαν τις συνέπειες της ανυπακοής τους.

Αν το τιμημένο ΚΚΕ καταλάβει ότι θα δέχεται τις συνέπειες της ανυπακοής του πριν, ούτως ή άλλως, βουλιάξει μέσα στη γραφικότητα ενός θιάσου (ανυπάκουων) σκιών θα το δούμε.

 

Στη Δημοκρατία πάντως δεν δικάζουμε ιδέες.

Νεοναζί και νεοσταλινικοί βρίσκονται στις φυλακές της Δημοκρατίας μας ως δολοφόνοι όχι ως ανυπάκουοι ιδεολόγοι.

 

Το ξέρει αυτό κι ο Κουτσούμπας και τα καλοζωϊσμένα κουτσουμπάκια του!

Όσο όμως εκεί έξω θα υπάρχουν αφελείς πρόθυμοι να «αγοράσουν», θα συνεχίζουν το πρωΐ να πουλάνε ανυπακοή και το βράδυ να το διασκεδάζουν σε κάνα νοικοκυρεμένο φαγάδικο ή σε κάνα τουρκομπαρόκ ποτάδικο ανάλογα με την ηλικία.

 

Έ τώρα αν λόγω ανυπακοής θρηνήσουμε μερικές δεκάδες γιατρούς και νοσηλευτές, μερικές εκατοντάδες υπάκουους νέους εργαζόμενους και μερικές χιλιάδες ηλικιωμένους τι να κάνουμε, η επανάσταση έχει και παράπλευρες απώλειες.

Το είπε εξ άλλου και ο ανυπάκουος Κουφοντίνας.

 

 

 

 

*Από το βιβλίο «Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του», Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης εκδόσεις επίκεντρο σελίδα 240

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ