Στο τραπέζι νέα μέτρα για την έξαρση του νέου κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα


Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για σήμερα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την Τετάρτη στη χώρα και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου από τα συνολικά 3.209 νέα κρούσματα, τα 905 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και άλλες περιοχές όπως η Πέλλα, τα Γρεβενά, η Δράμα και η Φλώρινα, προκαλεί τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη, το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη