Οι πολιτικές μάσκες έπεσαν

Θρηνούμε ήδη δύο νεότατους υγιειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του covid 19. Έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια.

 

Η Σοφία Σακοράφα σε ένα κρεσέντο υποκρισίας ζητά από τη Βουλή να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τον σαραντάχρονο γιατρό αλλά μας ζητά να κάνουμε μαζικά πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία για να θρηνήσουμε και για άλλους γιατρούς και νοσηλευτές.

 

Ο μικρομεσαίος πλασιέ επανάστασης του ΚΚΕ, με το πορτραίτο του Στάλιν πάνω και μέσα στο κεφάλι του προτρέπει σε παραβίαση του νόμου και ελπίζει σε σύγκρουση, κοινωνική αναταραχή, ακόμα και σε συνθήκες εκτροπής.

 

Ο ακιζόμενος αριβίστας Βαρουφάκης ευθυνόμενος για εγκληματικές πράξεις κατά της εθνικής οικονομίας, κατά των εισοδημάτων ΟΛΩΝ των Ελλήνων πολιτών και κατά της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος προκαλεί, φανατίζει διχάζει.

 

Το ιδεολογικό και ηθικό σαράβαλο που βρίσκεται ακόμα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τον μετατρέψει σε ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο νεογκαιμπελικό μόρφωμα, υποκρίνεται ότι δεν πρέπει να γίνει πορεία αλλά είναι εκείνος που περισσότερο από όλα τα πολιτικά αθύρματα ελπίζει άμεσα σε ταραχές, βραχυπρόθεσμα σε κατάρρευση του ΕΣΥ και αύξηση των θανάτων και μακροπρόθεσμα σε κατάρρευση μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων.

Η φτήνια κι ο αγοραίος εξυπνακισμός της δήλωσής του για την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να πάνε μαζί στο Πολυτεχνείο, προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια μα και τη νοημοσύνη ακόμα και των μελών και στελεχών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κάποιο επισπεύδον συνδικαλιστικό όργανο δικαστικών αποθρασύνεται και καταργεί την προσωπική  δικανική κρίση των μελών του, ανακοινώνοντας σε παγκόσμια πρώτη την συνδικαλιστική άποψή του(!) περί αντισυνταγματικότητας της απαγόρευσης της πορείας από την αστυνομία.

 

Τσίπρας-Κουτσούμπας και Βαρουφάκης ξεχνώντας τις πολιτικές ύβρεις που χρόνια εκτοξεύουν κάθε ένας προς τους άλλους δύο τηλεφωνιούνται σαν παλιόφιλοι επιχειρώντας να μεθοδεύσουν από κοινού το κλίμα όξυνσης με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, υποκινώντας τα γνωστά αντικοινωνικά γκρουπούσκουλα που εδώ και χρόνια οδοιπορούν στα βάθη του αριστερού νεοφασισμού πιστεύοντας ότι είναι λαϊκοί αγωνιστές στις παρυφές του καπιταλιστικού συστήματος.

 

Εδώ πια δεν πρόκειται για απόψεις και για ιδέες, δεν πρόκειται για πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με την κυβέρνηση αφού όλοι τους κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι πλέον ισχυρές οικονομίες και τα πλέον ισχυρά Εθνικά Συστήματα Υγείας του πλανήτη δοκιμάζονται ακόμα σκληρότερα από έναν εχθρό που ισχυρότερο όπλο εναντίον του είναι η ατομική ευθύνη του καθενός μας.

 

Πρόκειται απλά για αδίστακτους παλιανθρώπους που προσπαθούν να διασώσουν τις θλιβερές πολιτικές καριέρες τους προετοιμάζοντας και ποντάροντας από το 2010 μέχρι τις εκλογές στην κατάρρευση της οικονομίας και στην φτωχοποίηση της κοινωνίας και από το πρώτο κύμα της πανδημίας και στον ίδιο το θάνατο.

 

ΥΓ Μία ανιστόρητη και αμνήμων Φώφη Γεννηματά που έχει χρηματίσει Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών το 2011-12 στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου και Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2013-15 στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε τις προηγούμενες μέρες να συμπορευθεί μαζί τους στο πλαίσιο της γνωστής φτηνιάρικης και χρεοκοπημένης αντιδεξιάς ρητορικής, προσβάλοντας όλον τον δημοκρατικό κόσμο του ΚΙΝΑΛ ενώ από χτες επιχειρεί «να σώσει την παρτίδα» στο παραπέντε, λίγες ώρες πριν η νεοσταλινική τριανδρία προετοιμάζει ανοικτά σύγκρουση και ταραχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ