Δημοσκόπηση ALCO: Αναγκαία η καραντίνα, καθυστέρησε η κυβέρνηση

Αναγκαία θεωρούν οι πολίτες την επιβολή καραντίνας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του Open. Πιο συγκεκριμένα, το 72% των πολιτών δηλώνει πως το lockdown ήταν αναγκαίο, σε αντίθεση με 22% των ερωτηθέντων που κρίνει την επιβολή του εν λόγω μέτρου ως υπερβολική. 

Στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας» το 52% δηλώνει «όχι», έναντι του 43% που δηλώνουν ικανοποιημένοι. 

Ωστόσο, στην ίδια δημοσκόπηση, ο δείκτης απόδοσης της κυβέρνησης παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται και τον Νοέμβριο στο 5,4.


 Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το 38,1% επιλέγει τη Ν.Δ. έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση ποιον «εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 44% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 29% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 33% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».


Προβάδισμα 15,4 μονάδες για τη ΝΔ 


Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου των πολιτών αυτή τη στιγμή. Σε αυτήν, η ΝΔ προηγείται με 38,1%, έναντι 22,7% του ΣΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ με ποσοστό 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜεΡΑ25 με 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια