Το δικό μας ΟΧΙΑυτή τη φορά δεν είναι ορατός ο εχθρός που έχει εισβάλλει στη χώρα μας. Δεν μας ζήτησε καν την άδεια να περάσει, όπως είχαν κάνει τότε οι Ιταλοί. Ούτε και χρειάζεται να τρέξουμε στην Πίνδο για να τον σταματήσουμε. Βρίσκεται από καιρό ανάμεσά μας, στέλνοντας πολλούς στα νοσοκομεία, στις εντατικές, αρκετούς σε... ακόμα πιο μακρινό ταξίδι. 


Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται ότι αφού δεν τον βλέπουν, δεν υπάρχει κιόλας. Κι ας βλέπουν γύρω τους ανθρώπους να μολύνονται και να πεθαίνουν, ας βλέπουν στις οθόνες τους τις μακάβριες εικόνες από όλο τον κόσμο, ας ακούνε τους ειδικούς επιστήμονες να κάνουν δραματικές εκκλήσεις για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Πολλοί, αδιαφορούν συνειδητά για τις συνέπειες της πανδημίας, δεν νοιάζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες απώλειες. 


Σε όλους αυτούς πρέπει να υψώσουμε το δικό μας αποφασιστικό ΟΧΙ, να τους απομονώσουμε κοινωνικά, να μην ανεχθούμε να μολύνουν άλλο τη ζωή μας και να εμποδίζουν την δύσκολη προσπάθεια επιστροφής στην οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα της χώρας. Να πούμε ΟΧΙ σ? εκείνους που θεωρούν ότι βρήκαν μια καλή ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν, σ? εκείνους που έχουν ανάγει την αλόγιστη διασκέδασή τους σε προτεραιότητα των κρίσιμων αυτών ημερών, σ? εκείνους που αποφάσισαν να προπαγανδίσουν τη θρησκεία τους σε βάρος των πιστών, σ? εκείνους που προσδοκούν πολιτικά ωφέλη από την προέλαση της πανδημίας. 


Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είπε χθες ότι η αναχαίτιση της πανδημίας δεν είναι πλέον μόνο θέμα ευθύνης αλλά και θέμα συνείδησης των πολιτών. Μακάρι να πιάσουν τόπο τα λόγια και οι εκκλήσεις του σε μια χώρα που δυστυχώς, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, η Έλληνες αρνητές και συνωμοσιολόγοι του κορωνοϊού κατέχουν παγκοσμίως την δεύτερη θέση μετά τη Νιγηρία!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ