Δίκαιη δίκη, δίκαιη απόφαση!Χρειάστηκαν 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, και πολύ περισσότερα από την έναρξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας, για να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια κρίσιμη για το μέλλον της χώρας δίκη που παρατάθηκε αδικαιολόγητα χάρη σε διάφορα διαδικαστικά τερτίπια και προβλήματα που δεν ήταν πάντα και τόσο διαδικαστικά. 


Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων είχε στη διάθεσή της όλο το χρόνο και τα προβλεπόμενα δικαιώματα για να αποδείξει την «αθωότητα» των πελατών της. Με αγορεύσεις και παρεμβάσεις που άλλοτε προκαλούσαν και άλλοτε ικέτευαν ανέδειξαν το πραγματικό ποιόν των ανθρώπων που ηγήθηκαν «ιδεολογικά» ή έγιναν ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης που πέτυχε να αναστήσει τη φρίκη του νεοναζισμού, δίνοντάς του περίοπτη θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν δίκαιο. Όχι μόνο γιατί οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν ανταποκρίνονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών αλλά, κυρίως, γιατί ανταποκρίνονται στους νόμους και τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο ισχυρισμός του έξωθεν επηρεασμού της κρίσης των δικαστών καταρρίπτεται από το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας διαμόρφωσε ελεύθερα τις εισηγήσεις και προτάσεις της σε εντελώς διαφορετική λογική και κατεύθυνση.


Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται από σήμερα στη φυλακή. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε να επισφραγίσει την απόφαση του ελληνικού λαού που, τον Ιούλη του ?19, την πέταξε έξω από τη Βουλή. Ωστόσο, οι εγκληματικές «ιδέες» του νεοναζισμού  που την καθοδηγούσαν όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, μολύνοντας την κοινωνία μας. Ας κρατήσουμε ανοιχτό το μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού που απειλεί την φιλελεύθερη Δημοκρατία μας.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ