ΤΟ ΜΑΤΙ: Τρία εγκλήματα ζητούν δολοφόνο

Αυτά που έγιναν μπροστά στα μάτια μας και τα ξέρουμε κι είναι ολοκάθαρα, αυτά λοιπόν τα αγνοούμε; Είναι σαν μην υπάρχουν; Και αναζητούμε μυστηριώδη αίτια και αγνώστους φταίχτες. Και ίσως σε άλλες εποχές να επιστρατεύαμε και τον Ηρακλή Πουαρώ για να μας λύσει το ?μυστήριο?. Κι όπως θάλεγε και το Ράδιο Αρβύλα «Ε, ρε παπά που μας ταΐζουν».!
Έγκλημα 1ο. Το πυροσβεστικό.
Όταν όλα έχουν γίνει παρανάλωμα, η έλευση των πυροσβεστικών κι η ρίψη με το λάστιχο νερού στην γιγαντωμένη φωτιά είναι μηδέν, είναι τίποτα. Δεν είναι πυρόσβεση. Είναι ΔΕΙΧΝΩ πως κάνω πυρόσβεση. Είναι ?πουλάμε παραμύθι σε χαζούς τηλεθεατές?.
Η πραγματική δουλειά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ΠΡΟΤΟΥ να πιάσει φωτιά.
Είναι η σκληρή εκπαίδευση για την σε μηδενικό χρόνο άμεση επέμβαση πριν η φωτιά επεκταθεί.
Η κοινή εκπαίδευση πυροσβεστών και στρατού.
Είναι η σωστή τοποθέτηση των πυροσβεστικών σταθμών για να μπορούν να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα και την επιβαρυμένη οδική κυκλοφορία.
Είναι η επάρκεια των μέσων.
Στην εξοχή και στο δάσος είναι η δημιουργία κατάλληλων αντιπυρικών ζωνών.
Η τοποθέτηση τεράστιων δεξαμενών ύδατος για πυρόσβεση, ώστε και με μοτοσυκλετιστές να γίνεται άμεση επέμβαση.
Η άμεση συνεργασία των Δήμων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για το καθαρισμό των ξερών χόρτων κι άλλων υλικών.
Και πολλές άλλες δράσεις εκ των οποίων ΔΕΝ γίνεται καμία. Δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Κι η κάθε καταστροφή είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.
Έγκλημα 2ο. Το αστυνομικό.
Αυτά που γίνονται πλέον τώρα. Οι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ των περιοχών που πλησιάζει η φωτιά. Οι απομακρύνσεις των κατοίκων. Και που σε έναν βαθμό γίνονταν και πριν από την καταστροφή στο Μάτι.
Αυτά λοιπόν έπρεπε να γίνουν και στο Μάτι και δεν έγιναν.
Είναι πλέον σαφές πως ο οικισμός έπρεπε να εκκενωθεί από τους ανθρώπους. Και είναι σαφές πως υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος γι? αυτό. Το ότι δεν έγινε είναι έγκλημα.
Έγκλημα 3ο. Ο εχθρός λαός.
Για όλα τα παραπάνω εγκλήματα ο δράστης, ο αυτουργός είναι ο κρατικός μηχανισμός. Η κυβέρνηση κι οι ?υπηρεσίες? της. Ο ίδιος δράστης είναι που διαπράττει και το τελικό έγκλημα.
Αυτό συνοψίζεται στο: Όχι μόνο δεν σε βοηθάω να ξανακτίσεις αλλά σε πλείστες περιπτώσεις σου απαγορεύω. Αλλά και σου κατάσχω την γη σου.!
Βασισμένοι στην κατάπτυστη θεωρία περί ?αυθαιρέτων? και περί ?άναρχης δόμησης?. Ότι δηλαδή αυτά φταίνε για την τραγωδία. Μία θεωρία που είχε καταπέσει σχεδόν αμέσως -δεν θυμάστε τον Τσίπρα να αγναντεύει τα καμένα, σαν τον Νέρωνα, με τους γλείφτες και παρατρεχάμενους γύρω του;-. Μία θεωρία που ανέπτυξαν οι πραγματικοί υπαίτιοι της συμφοράς, οι καρεκλοκένταυροι, για να καλύψουν τις ευθύνες τους.
Όλοι αυτοί λοιπόν, οι σιχαμεροί αργόμισθοι βολεμένοι, καταγγέλλουν τους πολίτες. Αυτοί φταίνε. Ο εχθρός λαός. Ο λαός μας, οι άνθρωποι μας. Αυτούς που τους αποκαλούν υβριστικά ?ιδιώτες?.!
Θα πρέπει λοιπόν να μην πάρουν άδειες δόμησης. Να δημευθούν οι περιουσίες τους και να γίνουν κι άλλοι δρόμοι. Κι άλλοι παράδρομοι που να βγαίνουν στην θάλασσα -όπου και πέθαναν οι περισσότεροι από τις αναθυμιάσεις !-. Κι άλλες πλατείες για να καούν αβοήθητα γυναικόπαιδα.
Τελικό συμπέρασμα.
Όσο αυτός ο λαός θα ανέχεται αυτό το σάπιο και φαύλο καθεστώς.
Όσο κάνει πολιτικές επιλογές με λάθος κριτήρια.
Τόσο θα καίγεται σε πυρκαγιές, θα πνίγεται σε πλημμύρες και θα κινδυνεύει σε ανεξέλεγκτες (πλέον) επιδημίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ