Στερνή μου γνώση……

Σας παρακαλώ, το λέω με κάθε ειλικρίνεια, σταματήστε τα «δάκρυα» για την Μόρια, που «έσκασε» δήθεν, σαν βραδυφλεγής βόμβα.

Λες και δεν το περιμένατε ή, ακόμη χειρότερα, λες και δεν το ξέρατε, ότι θα σκάσει.

Και όλα καλά.

Ποιος είναι ο λόγος, που στην πρωθυπουργική σύσκεψη, καλούνται να πουν άποψη και οι δυο υπαίτιοι, της βόμβας που έσκασε;

Και εσείς και οι προηγούμενοι, κόψτε την πλάκα. Έχει γίνει η υπόθεση σαν τον ψεύτη βοσκό.

Κανείς δεν πιστεύει πια, την δήθεν θλίψη και τη δήθεν αγωνία.


ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΕ , ξεκαθάρισε την κόπρο του Αυγείου τώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

Όσο και να σας καλύπτει, ο δόλιος ο Επίτροπος, δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.

Ξέρω, «είναι πολλά τα λεφτά»… Πάρα πολλά και φυσικά δεν ημπορείτε, να τα βάλετε με όλα άνομα και άθλια συμφέροντα, που είναι κουλουριασμένα γύρω από το πτώμα της Λέσβου και τρέφονται, από τα τσουβάλια τα λεφτά, που έρχονται κάθε μήνα. Γιατί είναι τσουβάλια, δεν είναι πέντε και δέκα φράγκα. Και αυτά τα τσουβάλια τα τελευταία δέκα χρόνια, διαμόρφωσαν τάξεις, συμφέροντα, ομάδες και τάγματα.

Για να καταλάβετε την γελοιότητα που κυκλοφορεί, έστησαν και δώρισαν στη Μόρια, μία καταπληκτικής υποδομής και περιεχομένου νοσηλευτική μονάδα, που προβλέπει και την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί έφυγαν τα καλόπαιδα του ενός μπλογκ συμφερόντων (Γιατροί Χωρίς σύνορα) και δεν υπάρχουν γιατροί να τους ανικαταστήσουν.


Και αυτός ο διάολος τη διαπλοκής, έχει εισβάλλει παντού. Σε όλες τις δομές λειτουργίας, της τοπικής κοινωνίας.

Όταν ο Παύλος Βογιατζής, ήταν ακόμη Νομάρχης και προσπαθώντας να βρούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας, στην τοπική κοινωνία, είχαμε μετρήσει και είχαμε βρει, πως από την μέρα λειτουργίας του Πανεπιστήμιου στη Μυτιλήνη, είχαν εισρεύσει, στις τσέπες της τοπικής κοινωνίας παρακαλώ, περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι φοιτητές, εξακολουθούσαν να ζουν σε κοτέτσια, που ονομάζονταν δωμάτια, δεν φτιάχτηκε ούτε ένα βιβλιοπωλείο, ούτε καν σινεμά.


Φανταστείτε, λοιπόν, τώρα, ένα πελώριο σύμπλεγμα συμφερόντων, που ταΐζει, ποτίζει, ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει, το σύνολο των 13000 ψυχών, που είναι στοιβαγμένες εκεί.

Μέσα στο κόλπο ήταν και οι συριζαίοι και μην μιλάτε μόνο για τους ανώτατους, οι πάντες έχουν χωθεί , με τα μούτρα στον κουβά και δεν σηκώνουν κεφάλι. Εξάλλου χαζοί είναι;;; Αν το σηκώσουν θα να χώσει τα μούτρα του άλλος και θα τους πάρει τον αφρό;


Είναι τρομερό πώς στη δική μας περίπτωση, έχουν βουλιάξει στο βούρκο και την διαφθορά, μαγαζιά που σε άλλες συνθήκες και σε άλλες χώρες, δεν θα τολμούσαν ούτε καν να το σκεφτούν.

Τώρα έγινε και μην ψάχνετε γενικά αιτίες εν γένει.

Σε ένα τέτοιο καθεστώς αθλιότητας, που εύκολα πείθεις τον οποιοδήποτε να αντιδράσει, η προβοκάτσια, είναι προ των πυλών, χωρίς ιδιαίτερη αναμονή.


Όσο και να προσπαθήσει ο Σχοινάς, δεν μπορεί να καλύψει εύκολα την αναισχυντία.

Τώρα κύριε Πρωθυπουργέ, μόνον εσύ μπορείς, να σώσεις την παρτίδα και πρέπει να το κάνεις .

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ