Καραντίνα για όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά και στην Ολλανδία

Μετά τη Βρετανία που πήρε απόφαση να θέτει υπό καθεστώς καραντίνας όσους επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά και η ολλανδική κυβέρνηση αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία προς όλα τα νησιά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας τοποθέτησε στην πορτοκαλί λίστα τα νησιά, αποθαρρύνοντας τους πολίτες της από το να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με βάση αυτή την απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Οσον αφορά τα ταξίδια προς την ηπειρωτική Ελλάδα το ολλανδικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως επιτρέπονται αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να τα τηρούν.

Υπενθυμίζεται πως χθες η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πως από τις 6 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) όσοι επιστρέφουν από Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Τήνο και Σέριφο, μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, άρα θα υπομένουν 14ήμερη καραντίνα.

Την ίδια ώρα τα εισιτήρια για μια πτήση πίσω στη Βρετανία, πριν την εφαρμογή της καραντίνας, έχουν αναχθεί σε «μαγικά χαρτάκια», αφού έως και 60.000 Βρετανοί δίνουν μάχη για έγκαιρη επιστροφή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail την Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, χαρακτήρισε ατυχή την απόφαση των Βρετανών, σημειώνοντας πως δε δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές αρχές δήλωσαν ότι θα προσθέσουν στον κατάλογο καραντίνας τα νησιά Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του ελληνικού τουρισμού, μετά τη Γερμανία, ενώ η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή προορισμό ιδιαίτερα για το προϊόν «ήλιος και θάλασσα» και των Βρετανών. Το 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τη Βρετανία διαμορφώθηκαν στα 2,564 δισ. ευρώ και οι αφίξεις πέρυσι έφτασαν τα 3,5 εκατ. ταξιδιώτες. To 2019, το 26% των δαπανών των Βρετανών στην Ελλάδα έγινε στο δεύτερο τρίμηνο και το 63% στο τρίτο.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια