Ερντογάν: Δεν μπορούν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, ενώ με αναφορά στη χρήση της στρατιωτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο ολοκλήρωσε το διάγγελμα του ο Τούρκος πρόεδρος.


Αν και δεν το κατανόμασε, ο Ταγιπ Ερντογάν «φωτογράφισε» το Καστελόριζο.


Είπε, επίσης, ότι στη Κύπρο έχει πάρει νέα διάσταση η αδικία εναντίον των Τουρκοκυπρίων και ανέφερε χαρακτηριστικά πως με επίδειξη δύναμης βλέπουν πως η Τουρκία είναι διαφορετική μπροστά του και θα είναι διαφορετική μπροστά τους, μήνυμα που πιθανότατα απευθυνόταν στη Γαλλία.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα». 


Τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια. Όσοι υψώνουν απέναντί μας το ανάστημά τους, όταν έρθει η ώρα εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Πρέπει να δουν τα τελευταία 4 χρόνια τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή».


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια