Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα για Παπαγγελόπουλο- Αργά το βράδυ η ψηφοφορία

Με τα κυβερνητικά έδρανα κενά, άρχισε λίγα λεπτά μετά τις 9:00 η συζήτηση του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως, άλλωστε, έχει πει και στο παρελθόν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και συνεπώς την αυτονομία της Βουλής να αποφασίσει.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβει, όμως, τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ως πρόσωπο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στη διαδικασία.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής. Κυρίως, είπε ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό.

Η συζήτηση διεξάγεται σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα. Η αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας με αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έντονη, ενώ δεν έλειψαν οι φωνές και οι χειρονομίες. Μάλιστα, η συζήτηση διεκόπη λόγω χειρονομίας που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου προς τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρείου της Βουλής, που του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Ντροπή σας κ. Μάρκου. Εγκαταλείψτε αμέσως την αίθουσα» ήταν η απάντηση του γ? αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιου Μπούρα στις χειρονομίες του κ. Μάρκου, με τον τελευταίο να μην αποχωρεί από τη θέση του.

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια