Η πανδημία του λαϊκισμούΟ αρχιλαϊκιστής Μπαλσονάρου που καλούσε τους Βραζιλιάνους να μην πιστεύουν στις διαδόσεις και χαιρετούσε διά χειραψίας κάνοντας περιοδείες χωρίς να παίρνει καμιά προφύλαξη, ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό.


Δεν είναι ο πρώτος λαϊκιστής που αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες οδηγώντας στον θάνατο πολλές χιλιάδες συμπατριωτών του. Ο Μπορίς Τζόνσον είχε την ίδια ακριβώς εμπειρία την οποία πλήρωσαν με τη ζωή τους επίσης χιλιάδες Βρετανοί. 


Το θέμα δεν είναι να χαρούμε ή να λυπηθούμε γι αυτούς τους ηγέτες. Υπάρχουν άλλωστε και αρκετοί άλλοι ηγέτες, όπως ο ανεκδιήγητος Τραμπ που έδινε και ιατρικές συμβουλές ή ο γειτονικός μας σουλτάνος που μίλησε για το ανθεκτικό στον ιό DNA των Τούρκων, που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ και αγνόησαν τις εκατόμβες τον νεκρών και ομαδικών τάφων, ακόμα και στις χώρες τους.


Η εμπειρία της μεγάλης υγειονομικής κρίσης απέδειξε πόσο σημαντική, για την πορεία μιας χώρας, είναι η εκλογή του ηγέτη και πόσο επικίνδυνοι, ακόμα και για την ίδια τη ζωή, μπορούν να γίνουν οι λαϊκιστές όταν βρεθούν στην εξουσία. Κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί το εμβόλιο και θα αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Η ανακάλυψη του «εμβολίου» κατά της πανδημίας του λαϊκισμού παραμένει υπόθεση των πολιτών του κόσμου!


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ