Τομ Χανκς: Φορέστε μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλύνετε χέρια

Ο Τομ Χανκς παραδέχτηκε την απογοήτευσή του για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μην φορούν μάσκες προσώπου για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Ο ηθοποιός και η σύζυγός του, η Ρίτα Γουίλσον, ήταν από τα πρώτα διάσημα πρόσωπα που προσβλήθηκαν από τον ιό και αρρώστησαν ενώ ήταν στην Αυστραλία τον Μάρτιο.


Και οι δύο έχουν αναρρώσει πλέον πλήρως και έχουν δωρίσει πλάσμα αίματος για έρευνα σχετικά με ένα εμβόλιο Covid-19.


Ο 63χρονος Χανκς παρότρυνε το κοινό να φορά μάσκες και να κάνει "αυτό που πρέπει", σε συνέντευξη τύπου για την προώθηση της νέας του ταινίας Greyhound. "Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φτάσουμε στο αύριο: Φορέστε μάσκα, κρατήστε κοινωνική απόσταση, πλύνετε τα χέρια σας".
"Αυτά τα πράγματα είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα, δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί κανείς να είναι συνεπής και όποιος δεν το κάνει πρέπει να ντρέπεται", είπε ο Χανκς. "Είναι σαν να οδηγείτε αυτοκίνητο. Είναι αυτονόητο να μην πηγαίνετε πολύ γρήγορα, να τηρείτε τα σήματα και να αποφεύγετε να χτυπάτε τους πεζούς. Είναι κοινή λογική, μην είστε ανόητοι".


Ο Χανκς μίλησε συχνά δημοσίως για το πώς ήταν να πάσχει κάποιος από κορωνοϊό, δηλώνοντας ότι πρώτα παρατήρησε "άσχημους πόνους στο σώμα και πολύ ένιωθε κουρασμένος", αλλά ότι η Ρίτα Γουίλσον Γουίλσον "πέρασε μια πιο δύσκολη περίοδο από ό, τι εγώ". "Είχε πολύ υψηλότερο πυρετό", συνέχισε. "Είχε χάσει την αίσθηση της γεύσης και την αίσθηση της όσφρησης. Δεν είχε καμία χαρά από το φαγητό για μια περίοδο τριών εβδομάδων. "


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Η ουλή της Βηθλεέμ» του Banksy σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ

«Έφυγε» από τη ζωή η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ πρόσωπο της χρονιάς από το TIME