Μπρους Σπρίνγκστιν: Μας στοιχειώνει αιώνες η αμαρτία της δουλείας

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν συνεχίζει να «βγαίνει στον αέρα» και να παίζει τραγούδια, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καθιερώσει λόγω κορονοϊού με τίτλο «From His Home to Yours» (Από το σπίτι του στο δικό σας). Αυτή τη φορά έκανε την εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Μανχάταν SiriusXM, στις 3 Ιουνίου, με μία δίωρη εκπομπή - «καταπέλτη». 


Με τις εξελίξεις να τρέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς της Μινεάπολις, ο Μπρους Σπρίνγκστιν δεν ήταν δυνατόν να μην εκφράσει την αγανάκτηση του για όσα έχουν συμβεί.

Τα τραγούδια που επέλεξε να παίξει, είχαν ως θέμα την πολιτική διαμαρτυρία και τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο Μπρους άνοιξε το πρόγραμμα με ένα τραγούδι που έγραψε το 2000 και έχει τίτλο «41 Shots (American Skin)». Θέμα του είναι η δολοφονία του μετανάστη από την Γουινέα, Αμαντού Ντιαλό, από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.


Όπως είπε «οκτώ λεπτά είναι η διάρκεια του τραγουδιού. Τόσο χρειάστηκε ο Τζορτζ Φλόιντ για να πεθάνει, με το γόνατο του αστυνομικού από την Μινεάπολη να "ξεκουράζεται" πάνω στον λαιμό του. Είναι πολύς χρόνος. Τόσο όσο εκλιπαρούσε για βοήθεια και έλεγε πως δεν μπορεί να αναπνεύσει. Η αντίδραση του αστυνομικού που τον συνέλαβε ήταν η απόλυτη σιωπή. Μετά ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είχε σφυγμό. Και όμως ο αστυνομικός συνέχιζε να πιέζει τον λαιμό του. Αναπαύσου εν ειρήνη».ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Η ουλή της Βηθλεέμ» του Banksy σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ

«Έφυγε» από τη ζωή η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ πρόσωπο της χρονιάς από το TIME