Το άνοιγμα των σχολείων στο φως του Μαρξισμού-Λενινισμού

Η επιστήμη δεν είναι τέλεια

Αυτό το γνωρίζει κάθε επιστήμονας.

Ίσως το γνωρίζουν και αρκετοί πολιτικοί.

Ούτε οι άνθρωποι είναι τέλειοι

Ακόμα και ο Κος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και αυτός τις ατέλειές του, τα γνωρίζει αυτά.

 

Όταν προχθές δήλωσε για τον Κο Τσιόδρα ότι  "με τη σημερινή του εμφάνιση ουσιαστικά αποδέχθηκε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άρον-άρον επαναλειτουργία των σχολείων για μόλις 10 ημέρες. Και κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», δεν ντράπηκε, αλλά είπαμε κανείς δεν είναι τέλειος.

 

Πολύ περισσότερο ένας φανατικός «ανανεωτής» που προσκαλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι αποκαλώντας τον σταθμό και τους δημοσιογράφους του σφηκοφωλιά κατά της Δημοκρατίας.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια ο ίδιος υποστήριξε με νύχια και με δόντια την επίθεση του «ποιμένα» Καλογρίτσα και του κουμπουροφόρου Σαββίδη υπέρ της Δημοκρατίας στον γνωστό διαγωνισμό που δυστυχώς ακυρώθηκε από το θεσμικό εμπόδιο της Δικαιοσύνης, αφού η Κα Περιστέρα και ο σύζυγός της δεν είχαν καταφέρει να πάρουν όλη την εξουσία.

Αν το είχανε καταφέρει θα είχα γίνει κι εγώ επιτέλους δημόσιος υπάλληλος!

 

Αλλά αυτά ήτανε τότε που ο καπιταλισμός, η μαντάμ Μέρκελ και οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι ληστεύανε από τον καρπό του χεριού μας το δανεικό ρόλεξ, από το γκαράζ μας το δανεικό 4χ4 και από το τραπέζι μας την δανεική αστακομακαρονάδα και τελειώσανε με δεκαεφτά ώρες διαπραγμάτευση.

Περασμένα ξεχασμένα!

 

Προχθές ο Κος Φίλης εξοπλισμένος με την θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού εκτός από πολιτικά κίνητρα διέγνωσε και επιστημονικές αβεβαιότητες στην απόφαση της επιστημονικής επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας, αλλά χρέωσε όλη την ευθύνη στον Κο Τσιόδρα.

 

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στους λόγους που ωθούν τον Κο Φίλη και ολόκληρη την ηγετική συμμορία ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται με σφοδρότητα και χυδαιότητα κατά του Κου Τσιόδρα.

Έχουν αναλυθεί διεξοδικά και πειστικά.

 

Απλά ως συνταξιούχος καφετζής και εγώ, ένας απλός άνθρωπος δηλαδή με πολλά (πάρα πολλά) ένσημα που δεν γνωρίζω την επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού όπως ο Κος Φίλης αναρωτιέμαι:

 

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν επιστημονικές αβεβαιότητες και στην θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού στην οποία πιστεύει ο Κος Φίλης;

 

Γιατί αν δεν υπάρχουν, ίσως μπορεί ο Κος Φίλης να βοηθήσει τον Κο Τσιόδρα και την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, να διορθώσουν την απόφασή τους για το άνοιγμα των σχολείων αναθεωρώντας την υπό το φως του Μαρξισμού-Λενινισμού πράγμα που θα σώσει ζωές!

 

Στο κάτω-κάτω της γραφής να ζήσουμε μερικά χρονάκια ακόμα κι εμείς οι συνταξιούχοι καφετζήδες που δουλέψαμε σαράντα χρόνια και ταΐσαμε Φίληδες και Τσίπρες με το τσουβάλι.

 

Αν όμως αυτό σημαίνει πως θα γυρίσει προς τα πίσω ο τροχός της Ιστορίας, έ στις 27 Μαΐου μπαίνω στα 70, ας με πάρει αυτός ο διάολος ο κορωνοϊός με το άνοιγμα των σχολείων κι ας γίνω κι εγώ παράπλευρη απώλεια προκειμένου να γράψει η ανθρωπότητα μια ώρα αρχύτερα στην προμετωπίδα της «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του» που από το Μαρξισμό-Λενινισμό  ξέρουμε μέχρι κι εμείς οι καφετζήδες πως κάποτε αυτό θα γίνει υποχρεωτικώς.

 

Αμ πως!

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ