Α. Τσίπρας: Γιατί παίρνετε το ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

«Αυτούς που τώρα αποκαλείται ήρωες τους καταδικάζατε  σε τριτοκοσμικές αμοιβές . Η κυβέρνησή σας έπραξε το αυτονόητο, και το λέω με τη θετική έννοια του όρου. Το αυτονόητο όμως δεν αρκεί ειδικά όταν συνοδεύεται από παραλείψεις και προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης». 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι ξαφνικά γίνατε υπερασπιστές του ΕΣΥ ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έγιναν μόνιμες προσλήψεις.

«Ο κόσμος που έβαλε πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα , έδωσε χώρο στην αλληλεγγύη . Ο ανώνυμος κόσμος δεν μας έδωσε και δεν σας έδωσε καμία εξουσιοδότηση και καμία λευκή επιταγή. Μας έδωσε χρόνο για να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες» τόνισε.

Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να πράξει το καθήκον της και να πορευτεί με σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και όχι ανασφάλεια.

«Ποια είναι η λογική να ανοίξουν γυμνάσια , β και γ λυκείου και κυρίως τα δημοτικά. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί σε ένα θέμα που διχάζει την επιστημονική πήρατε αυτή την απόφαση» είπε για να προσθέσει.

«Γιατί παίρνετε το ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων. Ίσως να οφείλεται στην επιθυμία σας να δρέψετε δάφνες νικητή και στη βιασύνη σας να προσποιηθείτε ότι τάχα επιστρέψατε στην κανονικότητα ενώ γνωρίζετε ότι κανονικότητα για πολύ ακόμη δεν θα υπάρχει».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για το θέμα με τα voucher των επιστημόνων. «Γιατί ο κ. Βρούτσης είναι στη θέση του μετά το θέμα με τα voucher. Είναι μία σκιά που θα σας ακολουθεί» ανέφερε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απευθείας αναθέσεις σε φιλικές εταιρίες από τα υπουργεία Παιδείας και Μετανάστευσης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχετικά με τα 20 εκ. ευρώ που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

«Αποφασίσατε να δώσετε χωρίς διαφάνεια 20 εκ. ευρώ στα μέσα ενημέρωσης . Χρειάζεται ενίσχυση ο Τύπος ? Προφανώς και χρειάζεται. Γιατί όμως  αποκλείεται  τα Μέσα που δε σας είναι αρεστά. Πρόκειται για απόπειρα εξαγοράς και εκβιασμού επιβράβευσης των φρονίμων και τιμωρίας των ατάκτων. Αν δεν είναι αυτό ερωτοτροπία με τον ολοκληρωτισμό, τότε δεν καταλαβαίνουμε την έννοια της λέξης».

 


 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


«Ζηνοβία» με κρύο και χιόνια

FT: Το ελληνικό χρηματιστήριο μεταξύ των κορυφαίων χρηματαγορών το 2019

Η Λιβύη υπέβαλε επίσημο αίτημα για τουρκική στρατιωτική στήριξη